Connect with us

Laatste cijfers tonen aan dat minder inwoners van Quebe cannabis gebruiken

Gepubliceerd

on

Trends in cannabisgebruik in Quebec

Sinds de legalisering van cannabis in Canada worden trends in cannabisgebruik nauwlettend gevolgd. In Quebec ondergaan ze enkele verrassende veranderingen, zoals blijkt uit gegevens van enquêtes uitgevoerd door het Institut de la statistique du Québec (ISQ).

PUBLICITE

Daling in cannabisgebruik tussen 2022 en 2023

Volgens het laatste ISQ-rapport is er een opmerkelijke daling in cannabis gebruik onder Quebecers van 15 jaar en ouder in de 12 maanden voorafgaand aan het onderzoek. Iets minder dan een op de vijf Quebecers (17,4%) van 15 jaar of ouder zei cannabis te hebben gebruikt in de 12 maanden voorafgaand aan het onderzoek, een daling van 2 punten ten opzichte van 2022.

De daling in cannabis gebruik is duidelijk in alle leeftijdsgroepen. Tieners van 15-17 jaar zijn de enige leeftijdsgroep waarvoor het percentage gebruikers sinds 2018 nooit is gestegen, met een daling van 22,3% in 2018 naar 16,9% in 2023. Verder heeft de leeftijdsgroep 21-24 jaar het hoogste aantal cannabisgebruikers in 2023 (37,6%), wat een consistente trend door de jaren heen laat zien.

Qua geslacht laten de ISQ-gegevens zien dat cannabisgebruik meer voorkomt onder mannen dan onder vrouwen, met 20,8% van de mannen en 14,1% van de vrouwen die cannabisgebruik rapporteren in 2023, vergeleken met respectievelijk 23,3% en 15,6% in 2022.

Veranderingen in consumptiewijzen: Vaping en Edibles

Een interessant aspect van deze trends is de groeiende populariteit van vaping cannabis. In 2021 zei 19% van de respondenten die cannabis hadden geconsumeerd in de 12 maanden voorafgaand aan het onderzoek, dat ze dat hadden gedaan door te vaping. Dit percentage steeg naar 24% in 2022, voordat het zich stabiliseerde op 25,5% in 2023. Echter, het vaping van cannabis is vooral populair onder jonge gebruikers van 15-17 jaar, voor wie cannabisgebruik nog steeds illegaal is, met 72,7% die deze methode gebruikt.

PUBLICITE

Als het gaat om cannabisgebaseerde eetwaren, zei bijna een derde van de consumenten (30,6%) dat ze het afgelopen jaar cannabis in een eetwaar hadden geconsumeerd, wat duidt op een diversificatie van consumptiemethoden. Desondanks blijft roken de dominante manier van consumptie, met 81,4% van de consumenten die de voorkeur geven aan deze traditionele methode.

De ISQ-gegevens laten ook zien hoe belangrijk het is om cannabisgebruik onder minderjarigen te controleren, omdat velen van hen zich niet bewust zijn van het THC-gehalte van de producten die ze dampen.

De evolutie van de cannabis markt in Quebec weerspiegelt nationale trends. De cannabismarkt is geleidelijk versneld in de paar jaar sinds de legalisatie, om een plateau te bereiken in 2022 en vervolgens te dalen in 2023. Deze trend moet de komende jaren nog worden bevestigd.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed