Connect with us

New York gaat 1.500 nieuwe cannabisvergunningen uitgeven als onderdeel van “grootste uitbreiding” van de markt

Gepubliceerd

on

1500 cannabisvergunningen in New York
Volg ons op Facebook

De New York State Cannabis Control Board zal bijna 1.500 cannabisvergunningen uitgeven als het aanvraagvenster op 4 oktober opent.

PUBLICITE

De Cannabis Control Board (CCB) van de staat New York heeft onlangs gestemd voor de afronding van de regelgeving die is voorgesteld door het Office of Cannabis Management (OCM) voor de cannabismarkt voor volwassenen in de staat.

Particulieren en bedrijven kunnen vanaf 4 oktober 2023 vergunningen aanvragen voor kwekers, verwerkers, distributeurs, microbedrijven en winkels. Dit is de grootste uitbreiding van de cannabismarkt in New York sinds de legalisatie van cannabis voor volwassenen in 2021.

Volgens Green Market Report zei Chris Alexander, uitvoerend directeur van New Yorks Office of Cannabis Management: “We zullen meer dan duizend, plus bijna 1500 licenties uitgeven, over de hele toeleveringsketen.”

In een verklaring op de dag van de stemming voegde Alexander eraan toe: “Vandaag markeert de meest significante uitbreiding van de legale cannabismarkt in New York sinds de legalisatie, en we hebben een grote stap gezet in de richting van ons doel om New Yorkers toegang te geven tot veiligere, gereguleerde cannabis in de hele staat.”

PUBLICITE

“We zijn er ontzettend trots op dat we de eerlijkste en meest concurrerende cannabisindustrie van het land aan het opbouwen zijn, een industrie die prioriteit geeft aan degenen die het zwaarst getroffen zijn door het verbod en die alle New Yorkers, niet alleen de grote bedrijven, een echte kans biedt om te concurreren en te bloeien.”

“De regels die vandaag zijn aangenomen zijn het resultaat van een sterke samenwerking met belanghebbenden in de hele staat, die duizenden reacties hebben ingediend. Dit uiteindelijke pakket vertegenwoordigt echt de waarden van eerlijkheid en concurrentie waarvan wij geloven dat ze de kern vormen van deze markt.”

“Ik wil in het bijzonder gouverneur Hochul bedanken voor zijn leiderschap, het bestuur voor de samenwerking, de wetgevende macht voor haar visie en onze partners voor hun inzet voor deze missie.”

De BCC heeft ook bevestigd dat vanaf 4 oktober de huidige volwassen voorwaardelijke telers (AUCC’s) en voorwaardelijke verwerkers (AUCP’s) ook volledige, niet voorwaardelijke licenties kunnen aanvragen.

PUBLICITE

Aanvragers van sociale en economische rechtvaardigheid krijgen een korting van 50% op de aanvraag- of licentiekosten en komen in aanmerking voor ondersteuning bij de aanvraag.

Tremaine Wright, voorzitter van de New York State Cannabis Control Committee, zei ook: “De introductie vandaag van ons cannabislicentieprogramma markeert een mijlpaal in de toewijding van de staat New York aan ondernemerschap en de bevordering van een echt diverse cannabismarkt.”

“Vanaf oktober kunnen toekomstige bedrijfseigenaren gemakkelijk het aanvraagproces voor verschillende licenties doorlopen via het platform New York Business Express (NYBE).”

“Onze toewijding aan sociale en economische gelijkheid zal centraal blijven staan, om ervoor te zorgen dat individuen en gemeenschappen met alle achtergronden een eerlijke kans hebben om te slagen in deze bloeiende industrie. Met deze uitgebreide toevoegingen verstevigt New York zijn reputatie als vooruitstrevende leider in de cannabiswereld.”

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed