Connect with us

De Amerikaanse Maagdeneilanden boeken vooruitgang met het legaliseren van cannabis

Gepubliceerd

on

Legalisering van cannabis in de Amerikaanse Maagdeneilanden

Na vertragingen en obstakels te hebben ondervonden, versnellen de Amerikaanse Maagdeneilanden de uitvoering van hun cannabislegalisering. Een recente beslissing van de adviesraad over de toekomstige regulering van de cannabisindustrie op de archipel is een belangrijke stap in de implementatie van legalisatie.

PUBLICITE

Catherine Kean, voorzitter van de adviesraad, verwoordde het collectieve gevoel van veel inwoners toen ze zei: “Hier hebben we heel lang op gewacht”.

De commissie erkende het onrecht uit het verleden en beloofde het makkelijker te maken om het strafblad te schrappen van mensen die veroordeeld zijn voor eenvoudig cannabisbezit. Bestuurslid Positive Nelson benadrukte het belang van dit initiatief en merkte op dat ongeveer 300 mensen in de Amerikaanse Maagdeneilanden zijn veroordeeld voor dit soort overtredingen. Door deze ongelijkheid aan te pakken, wil het Territory de betrokkenen de kans geven om hun leven weer op te bouwen.

Een centraal element van de wetgeving is de eerlijke verdeling van de belastinginkomsten uit de verkoop van cannabis. Er zal een minimumbelasting van 18% gelden voor de verkoop door apotheken en er zullen middelen worden toegewezen aan programma’s voor gedragsbeïnvloeding, initiatieven voor daklozen en jeugdzorg. Deze maatregelen onderstrepen de toewijding van het gebied om cannabisinkomsten in te zetten voor het welzijn van de samenleving.

Te midden van de discussies over wetgeving blijft de raad zich richten op het welzijn van patiënten. In antwoord op de bezorgdheid van bestuurslid Positive Nelson zorgen plannen voor digitale identificatiekaarten voor gemakkelijke toegang voor medicinale cannabispatiënten.

PUBLICITE

Naast de regelgevende kaders stroomlijnt de raad de procedures voor het gebruik van cannabis voor medische en sacramentele doeleinden. Hannah Carty, de uitvoerend directeur van de raad, schetste plannen voor een registratiesysteem dat tegen april toegang zal garanderen aan personen – religieuze organisaties en artsen – die hiervoor in aanmerking komen.

Het tijdschema voor de implementatie blijft echter problematisch. Mevrouw Carty erkende het bestaan van externe factoren waarop de commissie geen invloed heeft en wees op mogelijke vertragingen bij het verlenen van vergunningen voor de teelt en de verwerking. Ondanks deze obstakels blijft de Commissie zich inzetten om de cannabiswetgeving in het Territorium te bevorderen.

De legalisatie van recreatieve cannabis op de Amerikaanse Maagdeneilanden weerspiegelt bredere trends in de Caraïbische regio. Van Antigua tot Jamaica tot De Bahama’s, deze landen herbekijken hun cannabiswetten en erkennen het potentieel voor economische groei en sociale hervormingen.

De raadsleden vierden deze vooruitgang en spraken hun optimisme uit voor de toekomst. Richard Evangelista beschreef het momentum goed toen hij zei: “De trein is klaar om het station te verlaten. Alle passagiers zijn aan boord.”

PUBLICITE

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed España

Newsweed is het eerste Franse medium voor legaal en wereldwijd cannabisnieuws - © Newsweed