Connect with us

Stemming over legalisering cannabis in Duitsland volgende week op agenda

Gepubliceerd

on

Stemming over legalisering cannabis in Duitsland
Volg ons op Facebook

Het wetsvoorstel om cannabis te legaliseren in Duitsland staat officieel op de wetgevende agenda voor volgende week. De plannen om de hervorming in april goed te keuren liggen momenteel op schema.

PUBLICITE

De stemming van de Commissie Financiën van aanstaande woensdag moet worden gevolgd door actie van de Commissie Gezondheid en vervolgens door het hele Huis.

Dat het wetsvoorstel op de agenda staat, komt ongeveer twee weken nadat de leiders van de zogenaamde stoplichtcoalitieregering van Duitsland aankondigden dat ze een definitief akkoord hadden bereikt, waarbij de openstaande kwesties, voornamelijk die van de Sociaal-Democratische Partij (SPD), werden opgelost.

Duitse parlementsleden zeiden dat het wetsvoorstel, dat oorspronkelijk vorig jaar werd ingediend door de federale minister van Volksgezondheid Karl Lauterbach, lichtjes werd herzien om de vereisten voor toezicht en rapportering in verband met de illegale markt uit te breiden en te versnellen.

Georg Wurth, campagnevoerder en directeur van de Duitse Hennep Vereniging, zei woensdag dat de timing van de stemming in de Commissie Financiën “het zeer onwaarschijnlijk maakt dat het wetsvoorstel opnieuw wordt tegengehouden”.

PUBLICITE

“Andere commissies, met name de gezondheidscommissie, en de Bondsdag zelf zullen waarschijnlijk volgende week volgen”, zei hij.

PUBLICITE

Op de agenda van volgende week staat ook een motie van de oppositie om “de legalisering van cannabis tegen te houden”, ingediend door de parlementaire fractie van de Christendemocratische Unie/Christelijke Sociale Unie (CDU/CSU) die al verschillende keren heeft geprobeerd het project te blokkeren.

De leden van de parlementaire commissie zullen ook het antwoord van de regering bespreken aan de Bondsraad, die de Duitse deelstaten vertegenwoordigt en die eerder ook zonder succes heeft geprobeerd de hervorming tegen te houden.

Uitstel en onderhandelingen

De eindstemming over de legaliseringswet, die oorspronkelijk gepland stond voor vorige maand, werd uiteindelijk geannuleerd vanwege zorgen onder SPD-leiders.

Wetgevers hadden hun eerste debat over de wetgeving, dat uiteindelijk in oktober werd gehouden, al uitgesteld, blijkbaar vanwege het conflict tussen Israël en Palestina. Ze stelden ook een stemming uit die gepland stond voor november, omdat voorstanders van de wet werkten om de wet te verbeteren.

Tijdens een vergadering in december beantwoordde de minister van Volksgezondheid vragen van parlementsleden, waarvan sommigen tegen legalisatie zijn. Bij verschillende gelegenheden sprak hij wetgevers tegen die suggereerden dat legalisatie een verkeerd signaal zou afgeven aan jongeren en zou leiden tot een toename van consumptie door minderjarigen, door te zeggen dat hun argumenten de wetgeving “verdraaiden”.

De wetgevers hebben onlangs ook een reeks aanpassingen aangebracht aan het wetsvoorstel, voornamelijk gericht op het versoepelen van de beperkingen die op verzet stuitten van zowel voorstanders als voorstanders van legalisatie in de Bondsdag. In het bijzonder verhoogden ze de plafonds voor thuisbezit en verwijderden ze de mogelijkheid van een gevangenisstraf voor het bezit van iets meer dan de toegestane limiet.

De wetgevers kwamen ook overeen om de invoering van de hervorming te spreiden, waardoor thuisbezit en thuisteelt legaal worden voor volwassenen vanaf april. Cannabisclubs die cannabis kunnen verdelen onder hun leden zouden in juli opengaan.

De autoriteiten zijn van plan een tweede aanvullende maatregel in te voeren die proefprojecten zou opzetten voor de commerciële verkoop van cannabis in Duitsland. Deze wetgeving zal naar verwachting worden onthuld nadat het ter beoordeling is voorgelegd aan de Europese Commissie.

Na de laatste lezing van het wetsvoorstel in de Bondsdag zal het worden voorgelegd aan de Bundesrat, een apart wetgevend orgaan dat de Duitse deelstaten vertegenwoordigt. Leden van de Bundesrat probeerden in september de voorgestelde hervorming te blokkeren, maar slaagden daar niet in.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed