Connect with us

Volwassen cannabisverkoop begint in Minnesota

Gepubliceerd

on

Legale cannabis in Minnesota
Volg ons op Facebook

Volwassen burgers in Minnesota kunnen nu legaal cannabis kopen nadat de staat een wetsvoorstel aannam dat op 30 mei 2023 werd ondertekend. Gouverneur Tim Walz ondertekende de wet, die van kracht werd op 1 augustus 2023, waardoor Minnesota de 23e Amerikaanse staat is die cannabis legaliseert voor volwassenen.

PUBLICITE

Volgens de nieuwe wet wordt het Office of Cannabis Management (OCM) belast met het toezicht op de regelgeving voor medicinale cannabis en cannabis voor volwassenen, evenals de over het algemeen minder krachtige eetwaren op basis van hennep, en is het verantwoordelijk voor het uitgeven van vergunningen en het ontwikkelen van regelgeving.

Volwassenen van 21 jaar en ouder mogen binnen de grenzen van Minnesota 2 ounce (56 gram) cannabisbloemen, 8 gram concentraat en 900 milligram eetbare producten die THC bevatten (snoepjes, drankjes, etc.) bezitten en reizen. Ze mogen ook bijna 1 kilo cannabisbloemen thuis bewaren.

Naast het consumeren en bezitten van cannabis, mogen volwassenen thuis tot acht planten kweken. Deze planten moeten worden gekweekt in een afgesloten ruimte die niet zichtbaar is voor het publiek.

Bij het ondertekenen van de wet zei gouverneur Walz: “We weten al te lang dat het verbieden van cannabisgebruik niet werkt. Door cannabis voor volwassenen te legaliseren, laten we onze economie groeien, creëren we banen en reguleren we de industrie om Minnesotans veilig te houden.”

PUBLICITE

“Het legaliseren van cannabis voor volwassenen en het schrappen of herclassificeren van veroordelingen voor cannabis zal gemeenschappen sterker maken. Dit is de juiste beslissing voor Minnesota.”

Hoewel de detailhandel naar verwachting pas over een jaar van start zal gaan, kunnen stammen hun eigen regels bepalen en heeft de Red Lake Reservation Tribal Council gestemd om te beginnen met de verkoop aan stamleden en niet-stamleden.

Als gevolg hiervan heeft het Red Lake Reservaat de eerste operationele apotheek van de staat, NativeCare, die op 1 augustus de eerste cannabisverkoop voor volwassenen in de staat hield.

Een tweede stam, White Earth, is van plan om in de nabije toekomst een dispensarium te openen.

PUBLICITE

Paul Armentano, adjunct-directeur van cannabisorganisatie NORML: “Bijna de helft van alle Amerikanen woont nu in een rechtsgebied waar cannabis voor volwassenen legaal is. Tot nu toe heeft geen enkele staat actie ondernomen om deze legalisatiewetten te beperken of in te trekken.”

“Dat komt omdat dit beleid grotendeels werkt zoals kiezers en wetgevers het bedoeld hebben en duidelijk te verkiezen is boven een crimineel cannabisverbod.”

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed