Connect with us

De gouverneur van Florida verbiedt medicinale cannabis in zorgcentra

Gepubliceerd

on

Medicinale cannabis in Florida

De gouverneur van Florida, Ron DeSantis, heeft een wetsvoorstel ondertekend waardoor bewoners van verpleeghuizen geen medicinale cannabis mogen gebruiken. Het verbod geldt zelfs als de cannabis is voorgeschreven door een arts.

PUBLICITE

Dit volgt op de bekentenis van DeSantis vorige week dat hij decriminalisering van cannabis op federaal niveau niet zou doen als hij de presidentsverkiezingen van 2024 zou winnen. Hij legde uit dat cannabis schadelijk kon zijn, dat het mogelijk was dat het fentanyl bevatte en dat mensen “konden sterven door het in te nemen”, ondanks de tests die zijn uitgevoerd op cannabisproducten in gereguleerde markten.

Het wetsvoorstel dat vorige week door DeSantis werd ondertekend – SB 210 – dat betrekking heeft op verslavingszorg, vereist dat iedereen die een vergunning aanvraagt om een herstelcentrum op te richten, bewijst dat hij geen toestemming geeft voor het gebruik van medisch voorgeschreven cannabis of cannabis voor volwassenen.

Daarnaast heeft DeSantis ook zijn veto uitgesproken over een wetsvoorstel voor de hervorming van het strafrecht – House Bill 605 – dat de staatswet zou hebben veranderd met betrekking tot het schrappen van strafbladen, ondanks Biden’s aankondiging met betrekking tot het schrappen van cannabis-gerelateerde strafbladen.

De gouverneur ondertekende deze maand nog een andere wet die artsen in staat stelt om aanbevelingen voor medicinale cannabis aan patiënten te vernieuwen via telehealth en die ook stappen onderneemt om de deelname van zwarte boeren aan het medicinale cannabisprogramma van de staat te bevorderen.

PUBLICITE

Ondertussen heeft een petitie in Florida – waar gebruik voor volwassenen nog steeds illegaal is – voor het legaliseren van cannabis voor volwassenen voldoende handtekeningen verzameld om in stemming te worden gebracht.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed