Connect with us

De regering van de staat Victoria (Australië) staat open voor de decriminalisering van cannabis

Gepubliceerd

on

Decriminalisering van cannabis in Victoria
Volg ons op Facebook

De regering van de Australische staat Victoria heeft aangegeven dat ze open staat voor discussies over het decriminaliseren van het persoonlijk gebruik van cannabis, wat het vooruitzicht op een substantiële hervorming van de narcoticawetgeving vergroot.

PUBLICITE

De aankondiging volgt op de verwerping van een wetsvoorstel van de parlementsleden van Legalise Cannabis, waarin werd voorgesteld het persoonlijk gebruik van cannabis door volwassenen en het kweken van maximaal zes planten te legaliseren. Ondanks deze afwijzing heeft de regering zich bereid verklaard om de besprekingen voort te zetten, omdat ze zowel de voordelen als de risico’s van een dergelijk voorstel erkent.

Ingrid Stitt, minister van Geestelijke Gezondheid, geciteerd door The Age, zei dat “Labour voordelen zag in het voorstel, maar ook risico’s”. Een standpunt dat de weg vrijmaakt voor een genuanceerde verkenning van de verschillende perspectieven op decriminalisering van cannabis in Victoria.

Het voorstel voor legalisatie van cannabis

Het voorstel van de partij Legalise Cannabis was gericht op een gezondheidsantwoord op cannabisgebruik, waarbij de nadruk lag op een driefasenaanpak voor volledige regulering van de markt. Het oorspronkelijke wetsvoorstel stond volwassenen toe kleine hoeveelheden te bezitten voor persoonlijk gebruik en maximaal zes planten te kweken. Cannabis mag worden weggegeven, maar niet verkocht, en een aangewezen verzorger mag voor anderen kweken. Overtredingen zoals rijden onder invloed, verstrekken aan kinderen en roken in het openbaar blijven echter bestaan.

David Ettershank van Legalise Cannabis zei: “We hebben deze bizarre situatie in Victoria waar er een illegale markt is die minstens 1,2 miljard dollar per jaar waard is…. Waarom?”

PUBLICITE

De partij stelt dat staatsmiddelen kunnen worden herbestemd van cannabishandhaving naar initiatieven op het gebied van gezondheid en onderwijs, naast het potentieel voor het genereren van inkomsten door belastingheffing in een legale, gereguleerde markt.

Verwerping maar openheid van de regering

Ondanks de afwijzing van het wetsvoorstel in zijn huidige vorm, staat de regering open voor verdere discussies. Premier Jacinta Allan zei dat de besprekingen met Legalise Cannabis zouden worden voortgezet, maar dat er geen onmiddellijke beleidswijzigingen waren gepland. Deze verklaring betekent een verandering ten opzichte van het felle verzet van de vorige regering tegen elke wijziging in de drugswetgeving met betrekking tot cannabis.

Rachel Payne van Legalise Cannabis zei: “Ik wil dat de Victoriaanse Premier moed toont in haar reactie op dit wetsvoorstel en een einde maakt aan het onrecht waar de tienduizenden volwassenen die cannabis gebruiken in Victoria mee te maken hebben.”

Leden van de Crossbench, waaronder David Limbrick van de Libertarians, zien het cannabis legalisatieplan als gematigder dan gewenst. David Ettershank verdedigt het voorstel echter als “bescheiden en gezond verstand” en roept op tot het opheffen van een “95 jaar oud achterhaald verbod”.

PUBLICITE

Sione Crawford, hoofddirecteur van Harm Reduction Victoria, suggereert dat decriminalisatie het stigma kan verminderen en de kans vergroot dat mensen hulp zoeken voor hun cannabisgebruik. Uit een rapport van het Pennington Institute blijkt dat 37% van de Australiërs boven de 14 jaar wel eens cannabis heeft gebruikt en uit een onderzoek uit 2019 van het Australian Institute of Health and Wellbeing blijkt dat er steeds meer publieke steun komt voor legalisering.

Consumptie aan de top van de staat

De penningmeester van de staat Victoria, Tim Pallas, is voorstander van een op gezondheid gebaseerde aanpak van cannabis en is er persoonlijk van overtuigd dat cannabisgebruik geen misdaad zou moeten zijn. Hij gaf zelfs toe cannabis te gebruiken toen hem werd gevraagd naar zijn persoonlijke mening over legalisatie in de staat.

“Ik denk niet dat een criminele aanpak het beste zou zijn. Een gezondheidsaanpak zou het beste zijn.”

Premier Jacinta Allan en oppositieleider John Pesutto hebben in het verleden ook toegegeven cannabis te hebben gebruikt.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed