Connect with us

Deense autoriteiten sluiten beruchte cannabisverkoper Pusher Street

Gepubliceerd

on

Permanente afsluiting van Pusher Street
Volg ons op Facebook

De Deense autoriteiten, onder leiding van minister van Justitie Peter Hummelgaard, hebben aangekondigd dat ze van plan zijn de beruchte Christiania drugsmarkt voorgoed te sluiten, als onderdeel van een belangrijke stap om de aanhoudende problemen aan te pakken.

PUBLICITE

De beslissing volgt op groeiende bezorgdheid over georganiseerde misdaad, geweld en de algemene impact van de illegale drugshandel op de gemeenschap.

Escalerende problemen aanpakken

De beroemde Pusher Street, gelegen in het hart van Christiania, staat bekend om zijn tolerantie rond de consumptie en verkoop van cannabis en paddenstoelen. Al enkele jaren strijden verschillende bendes om de controle over deze populaire plek, met de nodige steek- en schietpartijen.

De situatie verslechterde met de vierde dodelijke schietpartij in Pusher Street sinds 2020, wat de 900 inwoners van Christiania ertoe aanzette om op te roepen tot een einde aan de drugshandel.

Minister van Justitie Peter Hummelgaard bevestigde de beslissing door te zeggen dat “de Pusher Street dit jaar zal sluiten” in een interview met TV2 Kosmopol. De minister drong aan op de uitvoering van een actieplan, opgesteld in samenwerking met de bewoners van Christiania, dat binnen de komende zes maanden moet zijn afgerond.

PUBLICITE

Samenwerking en toekomstige projecten

De inspanningen om de handel in softdrugs uit te roeien in de vrije wijk Christiania omvatten nauwe samenwerking tussen de Deense autoriteiten, de gemeente Kopenhagen en de bewoners van Christiania.

Als reactie op een recent politieoptreden tegen de markt hebben de bewoners de wens geuit om een alternatieve ontwikkeling op de locatie te realiseren om de terugkeer van illegale marktkramen te voorkomen. Het ontwikkelen van een realistisch plan blijft echter moeilijk en woordvoerster Hulda Mader benadrukt dat de autoriteiten financiële en veiligheidssteun nodig hebben.

Hoewel de heer Hummelgaard geen specifieke details prijsgaf over de permanente sluiting van de Pusher Street, erkende hij wel de noodzaak van een verhoogde aanwezigheid van de politie in het gebied. Het plan dat wordt overwogen en dat in april van start moet gaan, omvat de renovatie van het gebied, zoals TV2 Kosmopol meldde.

Christiania’s reis van vrije stad naar transformatie

Christiania, opgericht in 1971 door een groep hippies en kunstenaars, wilde een alternatieve samenleving creëren gebaseerd op principes van vrede en liefde, waarbij beslissingen collectief werden genomen en wetten niet strikt werden gehandhaafd. In de loop der jaren is deze visie op problemen gestuit, waarbij Pusher Street een centrum van illegale drugsactiviteiten werd, wat leidde tot een heroverweging van de richting van de gemeenschap.

PUBLICITE

De sluiting van Pusher Street zal naar verwachting een keerpunt betekenen voor Christiania, waardoor de bewoners actief gaan deelnemen aan discussies over hoe het gebied er in de toekomst uit zou moeten zien. Met een collectieve visie op regeneratie stemden de bewoners voor de start van de renovatiewerkzaamheden, waarmee ze hun betrokkenheid bij de transformatie van de ruimte in een cultureel centrum onderstreepten. Een kans om de geschiedenis van Christiania te herdefiniëren en het terug te brengen naar zijn oorspronkelijke ethos van vrede, liefde en alternatief leven.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed