Connect with us

F.O.G. revolutioneert de bestrijding van ongedierte en ziekteverwekkers in de landbouw met zijn BOOST UV-producten

Gepubliceerd

on

Toekomst van groeien
Volg ons op Facebook

In het steeds veranderende landschap van de landbouw veranderen innovaties voortdurend de manier waarop we landbouwuitdagingen benaderen. Eén zo’n baanbrekend initiatief komt van Future of Grow (FOG), dat in samenwerking met de prestigieuze HEPIA (Haute école du paysage, d’ingénierie et d’architecture) in Genève een diepgaand onderzoek heeft uitgevoerd naar de toepassing van UV-straling tegen plagen en ziekteverwekkers in gewassen, met name aardbeien Fragaria x ananassa ‘Darselect’ en Cannabis Sativa L.

PUBLICITE

UV-lampen en hun werkzaamheid

Het doel van het onderzoek was het beoordelen van de werkzaamheid van drie prototype UV-lampen met een golflengte van 222 nm, 275 nm en 310 nm. FOG, gevestigd in Aigle, Zwitserland, leverde de lampen voor de tests. Het doel was duidelijk: hun effect beoordelen op de bestrijding van plagen zoals echte meeldauw en mijten in aardbeien en cannabisgewassen.

De resultaten van het onderzoek onthulden interessante informatie en legden de basis voor nauwkeurige richtlijnen voor energieverbruik, ophanghoogte en toepassingsduur voor elke armatuur in commerciële omgevingen.

Future of Grow UV boosts

Future of Grow UVA-UVB-IR boosts

UV-behandeling voor aardbeien

In het geval van de Fragaria x ananassa ‘Darselect’ aardbeien toonde het onderzoek aan dat de lamp met een golflengte van 275 nm en een specifieke dosis een uitzonderlijke aantrekkingskracht had. Behandelde planten vertoonden een aanzienlijke vermindering van het gemiddelde verlies aan chlorofyl tijdens de hele teelt in vergelijking met onbehandelde of met Armicarb® behandelde planten.

Volgens het onderzoek “verloren de behandelde planten gemiddeld 104,215 mg/m2 minder chlorofyl dan onbehandelde planten en 27,011 mg/m2 minder dan de planten die met Armicarb® werden behandeld (p = 0,00002)”.

PUBLICITE

Bovendien had UV-blootstelling geen significante invloed op het drooggewicht of suikergehalte van de aardbeien.

UV-behandeling voor Cannabis

In het Cannabis-onderzoek zorgde UV-behandeling op een golflengte van 310 nm, toegediend in een specifieke dosis, voor een opmerkelijk percentage van 90% gezonde, echte meeldauw-vrije planten. Dit percentage is vergelijkbaar met de resultaten verkregen met Armicarb® behandeling.

Bovendien, toen mijten het apicale deel van cannabisplanten aantastten, produceerde de 310 nm UV-behandeling het laagste percentage mijtenaanvallen, met 80% gezonde planten. Dit resultaat was beter dan dat van de Armicarb® behandeling, waarbij slechts 40% van de planten mijtvrij was.

Het onderzoek keek ook naar de toename in stengeldiameter en de ontwikkeling van chlorofyl in het laatste experiment op Cannabisplanten, en onthulde geen significante variatie tussen de UV-behandelingen en de controlegroepen.

PUBLICITE

Agronomische implicaties en toekomstige richtingen

UV-straling kwam naar voren als een veelzijdige oplossing en toonde zijn potentieel in de bestrijding van echte meeldauw en mijten, verhoogde chlorofylconcentratie in aardbeiplanten en vrijheid van stress bij specifieke doses. Op cannabisplanten kunnen Future of Grow UVA-UVB-IR Boosts ook worden gebruikt om actieve ingrediënten, terpenen en hars te verhogen tijdens de bloei, naast het verminderen van ziekteverwekkers en mijten.

De studie stelt ook dat “verdere tests op UVB zullen worden uitgevoerd in 2024 en 2025 als onderdeel van een masterproject met de Universiteit van Bern in Zwitserland” om nieuwe inzichten te verschaffen in de bredere toepassingen van UV-straling in de landbouw.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed