Connect with us

Farmaceutische cannabis spelers en technologische innovatie: 3e editie van het Prohibition Partners rapport

Gepubliceerd

on

Farmaceutisch Cannabis rapport door Prohibition Partners

De langzame maar gestage opmars van farmaceutische spelers in de richting van de cannabisindustrie heeft een nieuwe periode van technologische innovatie in gang gezet, waardoor nieuwe technieken en technologieën hun intrede hebben gedaan in elk onderdeel van de cannabisketen.

PUBLICITE

Om de kansen te maximaliseren en de risico’s te beperken, ligt de focus op onderzoek en ontwikkeling van nieuwe technologieën die zich richten op upstream, downstream en midstream.

Volgens Pharmaceutical Cannabis Report: 3rd Edition van Prohibition Partners, vandaag beschikbaar, wordt er nieuwe vooruitgang geboekt in de ontwikkeling van technologieën die gericht zijn op het produceren van hoge en consistente opbrengsten die kosteneffectief en van hoge kwaliteit zijn, evenals extractiemethoden en toedieningsvormen.

Upstream technologieën

In de cannabis farmaceutische industrie richten upstream technologieën zich voornamelijk op technologieën die worden gebruikt voor de genetische manipulatie van cannabisvariëteiten, zaad- en gewasbescherming en het kweekproces.

Deze agrarische technologiesector (Agritech), met een verwachte waarde van $46,4 miljard in 2030, omvat een breed scala aan industrieën, maar de “immense groei in innovatie en technologie” wordt door de cannabisindustrie omarmd op een aantal belangrijke gebieden.

PUBLICITE

Het eerste gebied is genetische modificatie, dat de afgelopen jaren een “aanzienlijke ontwikkeling” heeft doorgemaakt door degenen in de cannabisindustrie die zich toeleggen op het “leveren van farmaceutische cannabis”, het maximaliseren van de efficiëntie van de productie en het verlagen van de arbeidskosten.

Een van de ontwikkelingen in deze sector is de productie van “ F1 hybride zaden“. Hoewel deze zaden, die de eerste generatie van een nieuwe zaadvariëteit vertegenwoordigen die is afgeleid van de selectie van twee verschillende variëteiten, niet nieuw zijn voor de landbouwindustrie, zijn ze pas de laatste jaren opgedoken in de cannabissector.

In 2022 toonde een onderzoek van de Wageningen Universiteit en Research (WUR) in Nederland aan dat F1 hybride zaden van F1 SeedTech in staat waren om stabiele en consistente resultaten te produceren die 15% kosteneffectiever kunnen zijn dan klonen vanwege de lagere personeelsbehoefte en tijd- en ruimtekosten die het kloonproces met zich meebrengt.

Automatisering en robotica hebben ook een grote invloed op de personeelskosten in de voedingsindustrie en er worden nieuwe systemen ontwikkeld voor de cannabisindustrie.

PUBLICITE

Het Amerikaanse cannabiskwekerijbedrijf Bloom Automation heeft 3D vision camera’s ontwikkeld waarmee kwekers de hele plant in realtime kunnen volgen, met behulp van een gepatenteerd algoritme om kwekers realtime gegevens te verschaffen over de gezondheid van de plant, het stadium van de groeicyclus en de kwaliteit van de bloem.

Het bedrijf heeft ook een robotisch snijsysteem ontwikkeld dat bloemen van bladeren kan onderscheiden met een nauwkeurigheid van 97%. Dit is niet alleen veel nauwkeuriger dan zijn menselijke tegenhanger, het werkt ook twee keer zo snel.

Tussenliggende technologieën

Deze technologieën richten zich voornamelijk op extractie, zuivering, scheiding en bewaring van cannabisplanten, gebieden die van oudsher traag, duur en afval genererend zijn.

Dit gebied heeft de aandacht gekregen van veel bedrijven die octrooien aanvragen om een voorsprong te krijgen op de farmaceutische cannabismarkt, wat heeft geleid tot “een aanzienlijke groei in de extractiesector”.

Eén zo’n ontwikkeling is statische dampextractie, een gepatenteerde technologie ontwikkeld door Maratek en Boulder Creek Technologies.

Bij dit proces wordt de cannabisbiomassa verdampt, vervolgens afgekoeld door middel van een thermische schok om het in een nevel te veranderen, waarbij vloeistoffen en in water oplosbare lipiden worden verwijderd en de damp wordt omgezet in een cannabinoïderijk ruw oliedestillaat.

In tegenstelling tot ethanol- of CO2-extractie vereist deze methode geen oplosmiddelen, minder energie en minder ruimte, en produceert geen gevaarlijk afval, waardoor het zowel duurzaam als kosteneffectief is.

Downstream technologieën

Er vinden ook opmerkelijke ontwikkelingen plaats in de manier waarop op cannabis gebaseerde producten worden samengesteld, geformuleerd en afgeleverd voor de behandeling van specifieke medische aandoeningen.

Veel van deze producten en innovaties worden momenteel klinisch getest met het oog op patentering. Op dit gebied is er een groot potentieel voor cannabisfarmaceutische bedrijven om effectievere toedieningsmethoden, beter biologisch beschikbare formules en consistentere doseringen te ontwikkelen.

Patiënten en voorschrijvers van medicijnen op basis van cannabis geven de voorkeur aan orale toediening, wat minder bijwerkingen heeft dan inhalatie, maar voor veel aandoeningen, zoals acute pijn, is de absorptiesnelheid van deze producten vaak te laag om effectief te zijn.

Daarom test de industrie momenteel een aantal nieuwe toedieningswijzen, waaronder transdermale formules, die via de huid worden toegediend om het onderliggende weefsel te behandelen.

Vanwege de hoge biologische beschikbaarheid en de niet-invasieve aard van deze formules, hebben bedrijven zoals Zynerba Pharmaceuticals zwaar geïnvesteerd in deze sector en hebben ze momenteel 18 patenten op transdermale geneesmiddelen op basis van cannabis voor de behandeling van aandoeningen zoals artrose en epilepsie.

Nieuwe technologieën hebben de afgelopen jaren ook aanzienlijke vooruitgang mogelijk gemaakt in farmaceutische formuleringen op basis van cannabis, grotendeels dankzij de vooruitgang in nanodeeltjes technologie.

Cannabinoïden zijn van nature moeilijk op te nemen door het lichaam, dus de opkomst van het gebruik van ‘nanocarriers’ voor gerichte cannabisformuleringen maakt een verbeterde medicijnafgifte, solubilisering, biologische beschikbaarheid en inkapselingsefficiëntie mogelijk, terwijl ook de geprogrammeerde afgifte van cannabinoïde API’s mogelijk wordt.

Het Pharmaceutical Cannabis Report: 3rd Edition is nu verkrijgbaar op de website van Prohibition Partners. Naast het rapport zijn er ook andere gegevens en informatie beschikbaar, waaronder:.

  • Global Clinical Trials Database: Een uitgebreide lijst van 440 klinische onderzoeken met cannabis en cannabinoïden die sinds 2010 hebben plaatsgevonden
  • Patentenportfolio: Een uitgebreid overzicht van de octrooiportfolio’s van Jazz Pharmaceuticals Ltd (gesplitst in die van GW Research Ltd. en die van GW Pharmaceuticals Ltd.) en zes andere toonaangevende bedrijven die betrokken zijn bij octrooiactiviteiten voor de medische toepassing van cannabis en cannabinoïden

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed