Connect with us

Genève, derde stad in Zwitserland die in december start met legale cannabisverkoop

Gepubliceerd

on

Legale verkoop van cannabis in Genève
Volg ons op Facebook

Genève wordt binnenkort de derde stad in Zwitserland – na Basel en Zürich – die legaal cannabis gaat verkopen. Het nieuws werd afgelopen woensdag aangekondigd door voormalig voorzitter van de Confederatie Ruth Dreifuss, die momenteel voorzitter is van de ChanGE vereniging die het experiment zal leiden.

PUBLICITE

Legale cannabisverkoop: een primeur voor Genève

Het driejarige proefproject, zal ongeveer 1.000 inwoners van Genève de mogelijkheid bieden om legaal cannabis te kopen en te consumeren. Het project zal van dichtbij worden gevolgd en geanalyseerd door de verslavingsdienst van de Universitaire Ziekenhuizen en het departement sociologie van de Universiteit van Genève.

In plaats van fysiologische metingen te doen, zoals bloedtesten, zullen de onderzoekers zich richten op de percepties, het gedrag en de consumptie van de deelnemers en de reacties van de gemeenschap.

Deelnamevoorwaarden en verkooppuntlocatie

Om deel te nemen aan dit experiment moeten potentiële deelnemers meerderjarig zijn, verblijven in het kanton Genève en regelmatige cannabisgebruikers zijn, voor recreatieve of therapeutische doeleinden.

Martine Baudin, coördinator van ChanGE, benadrukt dat het project een breed scala aan deelnemers wil aanspreken, in de leeftijd van 18 tot 70 jaar.

PUBLICITE

Succesvolle kandidaten kunnen vanaf december een bezoek brengen aan ‘La Cannabinothèque’, het verkooppunt dat in de buurt van Châtelaine in Vernier, op enkele kilometers van de Franse grens, zal liggen en gemakkelijk bereikbaar zal zijn met het openbaar vervoer.

Conclusie en naleving van de wet

Hoewel het proefproject veelbelovend lijkt voor cannabisliefhebbers in Genève, benadrukken de autoriteiten dat het strikt gereguleerd zal worden en dat illegale activiteiten niet zullen worden getolereerd. Carole-Anne Kast, staatssecretaris van Politie, zei: “Er is absoluut geen sprake van illegaal gedrag binnen dit kader van legaliteit.”

Het succes van het project zal ook afhangen van de steun van de lokale gemeenschap, zoals Martin Staub, gemeenteraadslid van de gemeente Vernier, aangaf.

Het proefproject is bedoeld als een belangrijke stap naar een beter begrip van de effecten van de legale verkoop en consumptie van cannabis in Genève, en zal mogelijkheden bieden om de volksgezondheid en preventiestrategieën te verbeteren. De inschrijving om deel te nemen aan de proef is afgelopen zondag geopend op de website van ChanGE en het verkooppunt opent zijn deuren voor deelnemers in december.

PUBLICITE

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed