Connect with us

In Zwitserland is Wallis voorstander van een test om cannabis te legaliseren

Gepubliceerd

on

Legale cannabisproducten in Zwitserland
Volg ons op Facebook

Een recent onderzoek in het kanton Wallis peilde naar de mening van de mensen over de distributie en legalisering van cannabis. Aan het onderzoek, dat werd uitgevoerd in opdracht van HES-SO en het LINK-instituut, namen 602 deelnemers deel en het onthulde een aantal interessante inzichten in de publieke opinie over dit controversiële onderwerp.

PUBLICITE

Draagvlak voor het proefproject

Volgens de enquête sprak een aanzienlijke meerderheid van de Wallisiërs, 64% om precies te zijn, hun steun uit voor een proefproject gericht op de legale distributie van cannabis. Het project sluit aan bij bestaande kaders die al bestaan in Lausanne, Basel en Zürich. De voorzitter van de Organisation valaisanne pour les intérêts du chanvre (OVIC), Benjamin Foro, ziet de resultaten als een positieve indicatie dat de bevolking klaar is voor een progressief en verstandig cannabisbeleid in de regio.

Verschillende meningen over legalisatie

Terwijl de steun voor het proefproject duidelijk is, lopen de meningen uiteen als het gaat om de bredere kwestie van cannabislegalisering. In Wallis wijst de enquête op een smalle scheidslijn, met 49,7% voor legalisatie. De regio Opper Wallis toont een meer uitgesproken neiging, met meer dan 60% voor legalisatie en een aanzienlijke 62% onder Wallisiërs onder de 42 jaar.

Benjamin Foro benadrukt de potentiële voordelen van het reguleren van cannabis voor een landbouwkanton als Wallis. Hij benadrukt de noodzaak van een goed ontworpen wet die niet alleen consumenten beschermt en de zwarte markt uitbant, maar ook kleine en middelgrote ondernemingen (KMO’s) en boeren ondersteunt.

De enquêteresultaten schetsen dus een genuanceerd beeld van de publieke opinie in Wallis over cannabis. De gegevens suggereren dat Wallisers openstaan voor een duidelijk en verstandig cannabisbeleid, ook al is de politieke wil misschien niet zo sterk als in de grote Zwitserse steden.

PUBLICITE

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed