Connect with us

De Duitse minister van Volksgezondheid rekent erop dat cannabis op 1 april wordt gelegaliseerd

Gepubliceerd

on

Stem voor legalisering cannabis in Duitsland in 2024
Volg ons op Facebook

De Duitse minister van Volksgezondheid, Karl Lauterbach, hoopt het voorstel om het gebruik van cannabis door volwassenen te legaliseren in februari aanstaande in het parlement in stemming te brengen en in april van kracht te zien worden, volgens een bericht van Deutsche Welle.

PUBLICITE

Het regeerakkoord gaf aanvankelijk reden tot optimisme en suggereerde een einde aan het verbod en de invoering van een gereguleerde markt. De regering krabbelde echter terug en koos voor een lichte versie van legalisering, inclusief het toestaan van thuisteelt, consumptie en de vorming van teeltverenigingen, zonder de oprichting van een legale en gereguleerde cannabismarkt via geïdentificeerde winkels.

tegenstrijdige stemmen en een uitgestelde stemming

Hoewel Karl Lauterbach campagne voert voor de inwerkingtreding van lichte legalisatie op 1 april, blijven er twijfels. Kritische stemmen, vooral uit het conservatief geleide Beieren, zetten vraagtekens bij bepaalde technische punten, zoals de geplande minimumafstanden tussen cannabisclubs en scholen of instellingen voor jongeren, en halen daarbij mogelijke negatieve effecten op tieners aan.

Zelfs binnen de coalitie hebben stemmen zoals Sebastian Fiedler, woordvoerder van de SPD-fractie voor misdaadbeleid, bezwaren geuit, die beweren dat het huidige ontwerp in tegenspraak is met eerdere overeenkomsten.

Voorstanders van de coalitie wijzen op het positieve effect dat legalisatie zou kunnen hebben. Kristine Lütke, woordvoerster van de FDP parlementaire groep voor drugsbeleid, bekritiseert interne meningsverschillen binnen de SPD, die onnodige vertragingen veroorzaken.

PUBLICITE

De Groenen en Karl Lauterbach benadrukken het belang van verantwoordelijk gedrag en suggereren dat gecontroleerde distributie de zorgen van critici kan wegnemen.

Van 19 tot 23 februari in de Bondsdag

De kritieke periode voor het lot van cannabislegalisatie in Duitsland is gepland van 19 tot 23 februari, wanneer discussies in de Bondsdag de toekomst van de cannabiswet zullen bepalen. Karl Lauterbach blijft optimistisch en verwijst naar studies die de gevaren van de illegale markt benadrukken, zoals hogere toxische concentraties en gevaarlijke additieven. De minister van Volksgezondheid legt vaak uit dat een gereguleerd distributiesysteem deze risico’s zou verminderen, terwijl hij ook de noodzaak uitspreekt van een sterke bescherming voor kinderen en jongeren.

Het debat in Duitsland zou ook buiten de landsgrenzen van belang kunnen zijn. De mogelijke legalisatie van Duitsland zou de toon zetten voor de hervorming van het cannabisbeleid in heel Europa, ook voor Luxemburg of Tsjechië, die hun hervormingen al zijn begonnen of op het punt staan te beginnen.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed