Connect with us

Nederland verbiedt online verkoop van elektronische verdampers

Gepubliceerd

on

Verbod op cannabisvernevelaars in Nederland

Vanaf 1 juli 2023 werden nieuwe wettelijke bepalingen van kracht die een aanzienlijke invloed hebben op de online verkoop van tabaksproducten en aanverwante artikelen, waaronder verdampers voor gedroogde kruiden en dus ook voor cannabisbloemen of -extracten.

PUBLICITE

Sinds die datum is het voor Nederlandse handelaren verboden om tabaksproducten en aanverwante artikelen op afstand te verkopen, inclusief via online shops, sociale media, telefoon, chat of post. Buitenlandse ondernemers mogen deze producten ook niet online aan Nederlandse consumenten verkopen.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) zal toezien op de naleving van dit verbod.

Welke producten vallen onder het verbod?

.
Het verbod op online verkoop heeft betrekking op tabaksproducten en aanverwante artikelen. Hieronder vallen niet alleen traditionele tabaksproducten, maar ook elektronische verdampers, elektronische verwarmingsapparaten en kruidenproducten die bedoeld zijn om te roken.

Deze producten mogen niet langer online worden verkocht aan Nederlandse consumenten door Nederlandse of Europese winkeliers.

PUBLICITE

Voor zover wij weten mogen mechanische apparaten, type Dynavap of de goeie ouwe wietpijp, nog wel verkocht worden in Nederland.

Nederlandse webwinkels passen zich aan

Vanwege de aankomende wettelijke veranderingen zullen Nederlandse webwinkels alle elektronische verdampers en elektronische verwarmingsapparaten van hun Nederlandse website(s) verwijderen, zoals we hebben gezien bij Sirius en VapoShop, om er maar twee te noemen.

Deze artikelen zullen niet langer beschikbaar zijn voor Nederlandse klanten om online te bestellen.

In strijd met het doel om de volksgezondheid te bevorderen

Hoewel het vapen van cannabis een van de gezondste manieren van consumptie is, is het vreemd dat de Nederlandse overheid ingaat tegen haar doelstellingen op het gebied van volksgezondheid. Alleen het consumeren van cannabis door middel van een eetbaar product is gezonder, omdat het vrij is van inhalatie.

PUBLICITE

Zoals CannabisIndustrie.nl zich afvraagt, hoe lang gaat dit verbod nog duren?

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed