Connect with us

Nieuw onderzoek onthult bredere sociale impact van Cannabis Social Clubs in Barcelona

Gepubliceerd

on

Cannabisclubs van Catalonië
Volg ons op Facebook

Een recente studie van ICEERS, een NGO die de relatie tussen de samenleving en psychoactieve planten analyseert, onderzocht de demografie, gedragspatronen en sociale dynamiek van Cannabis Social Club (CSC)-leden in Barcelona tussen 2017 en 2020.

PUBLICITE

De studie, gebaseerd op gegevens van 2007 leden van vijf CSC’s, onthult trends in cannabisconsumptie en de rol van deze clubs als sociale ruimten, zo leren we CannabisIndustrie.nl.

PUBLICITE

Demografie en gedrag van Cannabis Social Club-leden

De studie, gepubliceerd in het Journal of Drug Issues, laat zien dat de meerderheid van de leden jonge mannen zijn, gemiddeld 36,1 jaar oud.

Opvallend zijn de sekseverschillen in cannabisverwervingspatronen en de langere lidmaatschapsduur van vrouwen, oudere volwassenen en medicinale gebruikers, ondanks hun lagere cannabisgebruik dan jongere mannelijke recreatieve leden.

De rol van Cannabis Social Clubs als sociale ruimten

Een van de belangrijkste bevindingen van het onderzoek was de gemiddelde dagelijkse consumptie van 0,44 gram cannabis, waarbij mannen meer gebruikten dan vrouwen.

Leden bezoeken CSC’s gemiddeld één keer per week en de gemiddelde lidmaatschapsduur is ongeveer 1 jaar en 10 maanden.

PUBLICITE

Het onderzoek benadrukt ook de rol van CHC’s als sociale ruimten die verder gaan dan cannabisdistributie en die gemeenschapsontwikkeling en schadebeperking bevorderen.

Uitdagingen en mogelijkheden van de wettelijke omgeving

Ondanks de onzekere wettelijke status van CSC’s in Spanje, zoals onderzoeker Anna Obradors van de Rovira i Virgili Universiteit aangaf, benadrukt het onderzoek hun cruciale rol in de empowerment van gemeenschappen en sociaal welzijn.

De studie, die bijdraagt aan ons begrip van het CSC-model, werd uitgevoerd in samenwerking met de Catalaanse Vereniging van Cannabis Clubs (CatFAC) en kreeg belangrijke steun van ICEERS Wetenschappelijk Directeur José Carlos Bouso en Jakob Manthey.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed