Connect with us

Het eerste psilocybine-therapiecentrum in Oregon vraagt $2.800 per sessie

Gepubliceerd

on

Terwijl Oregon kleine hoeveelheden psilocybine uit het strafrecht heeft gehaald en het eerste psilocybine therapiecentrum in de VS heeft toegestaan, zijn de prijzen gepubliceerd. De kosten kunnen echter als een schok komen voor sommige potentiële patiënten.

PUBLICITE

Een individuele sessie van twee en een halve gram psilocybine kost $2800, terwijl een sessie van vier gram $3500 kost.

Een “level 1 microdosis” sessie van 1 tot 2 uur kost $500 voor een individu; een “level 2 microdosis”, “lage dosis” en “medium dosis” sessie kost respectievelijk $800, $1,800 en $2,800 voor een individu. Er zijn ook minder dure groepstarieven beschikbaar.

Prijs van psilocybine therapieën

Prijs van psilocybine therapieën

“Er is enige flexibiliteit, afhankelijk van hoeveel diensten je wilt,” legt Cathy Jonas, eigenaresse van EPIC Healing Eugene, uit in een video die op de website van het bedrijf is geplaatst. “We willen hier echt een duurzame praktijk van maken, want het was erg duur om op te zetten en te openen, maar we willen ook mensen van dienst zijn. We willen plezier hebben in het dienen van mensen.”

De diensten worden niet gedekt door ziektekostenverzekeringen.

PUBLICITE

Hoewel hallucinogene paddenstoelen op federaal niveau illegaal blijven, heeft Oregon behandelingscentra voor psilocybine eind vorig jaar goedgekeurd. In maart verleende de staat een eerste vergunning om psilocybine te produceren. In april gaf de Oregon Health Authority Rose City Laboratories een vergunning voor het eerste laboratorium in de staat om psilocybine producten te testen. Regelgevers in Oregon kondigden vorige week aan dat ze de eerste vergunning hadden gekregen voor een psilocybine servicecentrum.

Uit de prijs?

Zijn deze eerste behandelingen te duur? Psychedelic Spotlight, een online magazine gewijd aan psychedelica, wijst erop dat om baat te hebben bij een psilocybine behandeling, iemand een screening moet ondergaan en minstens drie voorbereidende sessies moet bijwonen, evenals de behandelingsdag en integratiesessies. De behandeling duurt over het algemeen 18 tot 25 uur in totaal en therapeuten rekenen over het algemeen tussen de $150 en $200 per uur.

De kosten van een medium-dosis psilocybine therapiesessie, die kunnen oplopen tot $ 3500, kunnen in eerste instantie ontmoedigend lijken. Het is echter belangrijk om deze kosten te vergelijken met de huidige behandelingen voor ziekten zoals depressie. Traditionele behandelingen voor depressie kunnen ook duur zijn. De gemiddelde maandelijkse kosten van generieke antidepressiva zijn $62,50, terwijl merkmedicijnen tot $487,75 kunnen kosten, of $750 en $5.853 per jaar. Zelfs met een verzekering kunnen er extra kosten zijn zoals eigen risico’s en eigen bijdragen. Therapiesessies kunnen ook tot 50% van de totale kosten voor de behandeling van depressie uitmaken, waarbij elke sessie ongeveer $100 per uur kost. En als ziekenhuiszorg nodig is, kunnen de kosten variëren van $6.000 tot $8.000 per maand.

Ter vergelijking: studies hebben aangetoond dat een enkele dosis psilocybine de symptomen van depressie tot wel een jaar lang kan verlichten. Gezien de potentiële voordelen van psilocybine therapie op de lange termijn en de kosten die gepaard gaan met traditionele behandelingen, zijn de huidige prijzen voor psilocybine therapie misschien wel redelijk.

PUBLICITE

Bovendien vindt het experiment plaats in een veilige, klinische omgeving. Patiënten kunnen gerust zijn in de wetenschap dat de bron van psilocybine betrouwbaar is en dat de dosering zorgvuldig zal worden aangepast.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed