Connect with us

Wat zijn de plannen van Duitsland voor de verkoop van cannabis?

Gepubliceerd

on

Verkoop van cannabis in Duitsland

Nadat het persoonlijk gebruik van cannabis in Duitsland is gelegaliseerd, richten wetgevers zich nu op de volgende fase: het opzetten van een proefprogramma voor commerciële verkoop. De volgende stap is het creëren van een gestructureerd kader voor de commerciële distributie van cannabis, met als doel het drugsbeleid in het land verder vorm te geven.

PUBLICITE

De huidige vooruitgang en uitdagingen

Het Duitse Federale Ministerie van Volksgezondheid (BMG) is momenteel bezig met voorbereidende werkzaamheden voor deze volgende fase. De details van het programma zijn nog vertrouwelijk en het BMG heeft aangegeven dat meer informatie op een later tijdstip zal worden vrijgegeven. De minister van Volksgezondheid, Karl Lauterbach, een leidende figuur in de legalisering van cannabis in Duitsland, heeft leden van de Bondsdag verzekerd van de voortdurende inspanningen om wetgeving te ontwikkelen over commerciële verkoop.

Kristine Lütke, van de Vrije Democratische Partij (FDP), heeft van haar kant laten weten dat het belangrijk is om snel naar de volgende fase van de legalisatie te gaan. Volgens haar is de invoering van een programma voor het bedrijfsleven essentieel als aanvulling op de recente hervormingen. Mevrouw Lütke erkende ook de mogelijke uitdagingen die in het verschiet liggen, niet in de laatste plaats het verkrijgen van de steun van de Bundesrat die de verschillende deelstaten vertegenwoordigt en die de voorgestelde wetgeving intensiever zou kunnen onderzoeken en bekritiseren.

Het tijdschema voor de implementatie van handelsverkoop blijft onzeker, hoewel er steeds meer verwachtingen zijn dat de ontwerpwetgeving tegen de zomer het licht zal zien. Kirsten Kappert-Gonther, van de Groene Partij, wil de regelgeving richten op de gezondheidsrisico’s van cannabisgebruik en de afhankelijkheid van de zwarte markt verminderen. Mevrouw Kappert-Gonther riep op tot een snelle bepaling van het wettelijke kader om overleg met de verschillende belanghebbenden, waaronder de deelstaten en de verschillende economische spelers, mogelijk te maken.

Mogelijke obstakels en Europees toezicht

Ondanks de vooruitgang die in Duitsland is geboekt, blijven er problemen bestaan, met name bij het navigeren door het complexe landschap van Europees drugsbeleid en regelgeving. Wetgeving over commerciële legalisatie zal worden beoordeeld door de Europese Commissie. Dit komt omdat de Duitse regering wil dat zijn hervormingen voldoen aan de EU-normen en internationale verplichtingen om juridische discrepanties te voorkomen.

PUBLICITE

Op dit moment zijn alleen bezit en zelfteelt van cannabis toegestaan in Duitsland. Op 1 juli kunnen Cannabis Clubs openen. Ze produceren cannabis voor hun leden, beperkt tot 500, en verdelen dan hun oogst binnen de club. Alleen mensen die in Duitsland wonen, krijgen toegang tot de clubs.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed