Connect with us

Een plan om cannabis op federaal niveau te decriminaliseren zal deze maand opnieuw worden geïntroduceerd in de Verenigde Staten

Gepubliceerd

on

Plannen om cannabis te decriminaliseren in de Verenigde Staten

Amerikaanse Democraten, waaronder senaatsleider Chuck Schumer, zijn van plan om opnieuw een federaal wetsvoorstel in te dienen om cannabis uit de criminaliteit te halen. In een “brief aan collega’s” die Politico heeft gezien, roepen Schumer, senator Ron Wyden en senator Cory Booker andere senatoren op om de Cannabis Administration and Opportunity Act (CAOA) mede in te dienen.

PUBLICITE

De CAOA werd eerst gepubliceerd door het trio als een discussietekst in 2021, werd vervolgensformeel geïntroduceerd in juli 2022, maar slaagde er niet in door het Congres te komen.

Naar verluidt blijft het nieuwe wetsvoorstel, dat naar verwachting “eind april” opnieuw zal worden ingediend, grotendeels ongewijzigd ten opzichte van het wetsvoorstel dat twee jaar geleden werd ingediend.

Kort gezegd wil de CAOA cannabis “decriminaliseren, reguleren en belasten”, door het te verwijderen van lijst I van de CSA en het op dezelfde manier te reguleren als alcohol.

“De vraag vandaag is niet of cannabis legaal moet zijn – veel staten hebben al stappen in die richting gezet”, staat in de brief, verwijzend naar de 24 Amerikaanse staten die cannabis gelegaliseerd hebben.

PUBLICITE

“De vraag is of cannabis onderworpen moet worden aan dezelfde strikte reguleringsnormen, gebaseerd op het behoud van de volksgezondheid en veiligheid, als die gelden voor alcohol en tabak. Federale regelgeving is al lang nodig om ervoor te zorgen dat cannabisproducten zo veilig mogelijk zijn, om te voorkomen dat kinderen en volwassenen onder de 21 er toegang toe krijgen en om ervoor te zorgen dat staten en lokale overheden de middelen hebben om rijden onder invloed tegen te gaan.”

Een paar dagen eerder had Schumer een aparte brief naar zijn collega’s gestuurd waarin hij opnieuw bevestigde zich te zullen inzetten voor het aannemen van de SAFER Banking Act dit jaar.

De brief, gepubliceerd op 5 april, beschrijft Schumer’s agenda voor de komende werkperiode en benadrukt de behoefte aan steun van beide partijen om vooruitgang te boeken met een breed scala aan kwesties waar het land mee te maken heeft.

Hoewel de SAFER Banking Act tijdens de laatste wetgevende sessie meer vooruitgang heeft geboekt dan ooit, moet deze nog door de Senaat.

PUBLICITE

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed