Connect with us

Zwitserland verbiedt de nieuwste synthetische cannabinoïden (HHCP, THCP, H4CBD…)

Gepubliceerd

on

Zwitserland verbiedt de nieuwste synthetische cannabinoïden
Volg ons op Facebook

Na de opname van verschillende synthetische cannabinoïden in de Narcotica Index in het voorjaar van 2023, heeft het Federale Departement van Binnenlandse Zaken (FDHA) op 9 oktober 2023, op verzoek van Swissmedic, 10 afzonderlijke stoffen en een groep aanvullende stoffen toegevoegd om het misbruik van nieuwe synthetische stoffen als narcotica tegen te gaan.

PUBLICITE

Een groep synthetische cannabinoïden en de afzonderlijke stoffen HHCP, delta-9-THCP, delta-8-THCP, H4CBD en andere stoffen zijn daarom vanaf 9 oktober 2023 in Zwitserland onderworpen aan een vergunning en mogen niet worden vervaardigd, verhandeld of gedistribueerd. Toestemming kan worden aangevraagd voor industrieel en wetenschappelijk gebruik. Cannabinoïden die van nature aanwezig zijn in de hennepplant, zoals CBD, CBC en CBG, vallen niet onder het verbod.

IG Hanf, de Zwitserse cannabisvereniging, verwelkomde “de lijst van stoffen die worden genoemd voor de bescherming van de volksgezondheid als een belangrijke stap. De lijst heeft ook meer rechtszekerheid gecreëerd voor distributeurs in Zwitserland. De steeds terugkerende vermelding van synthetische en halfsynthetische cannabinoïden toont aan dat het probleem sinds 2011 niet effectief is opgelost. Een effectieve bescherming van de gezondheid kan alleen worden gewaarborgd in een gereguleerde markt voor hennep en hennepproducten.”

“Een verstandige regulering van cannabis is de basis voor de bescherming van jongeren en consumenten, voor kwaliteitsborging, voor de bestrijding van de zwarte markt en voor de duurzame ontwikkeling van de Zwitserse hennepindustrie.”

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed