Connect with us

Berne wil de gecontroleerde verkoop van cocaïne testen

Gepubliceerd

on

Legale cocaïneverkoop in Bern

De legale verkoop van cocaïne in de Zwitserse hoofdstad Bern zou toegestaan kunnen worden na de invoering van een wetsvoorstel vorige week, dat werd aangenomen met 43 stemmen voor en 18 tegen. De verkoop van cocaïne kan echter niet worden gelegaliseerd totdat het wetsvoorstel op federaal niveau is aangenomen door de Zwitserse regering.

PUBLICITE

De partij Alternatief Links in de gemeenteraad van Bern diende het wetsvoorstel in, dat werd tegengewerkt door gemeenteraadsleden van centrumrechts en religieuze partijen. Het wetsvoorstel kreeg steun van links, waaronder leden van de sociaaldemocratische partij.

Vorig jaar werd Bern een van de eerste steden in Europa die de legale verkoop van cannabis toestond en implementeerde. Het SCRIPT-project (Safer Cannabis – Research in Pharmacies Trial) van de Zwitserse Universiteit van Bern, dat is opgezet als een pilotstudie die kan worden uitgebreid naar de rest van het land, zal de effecten van de legale verkoop van cannabis op de samenleving bestuderen.

Vorige maand gaf de federale overheid toestemming voor het proefproject van de universiteit van Bern voor de verkoop van cannabis, maar het is onwaarschijnlijk dat dit in de nabije toekomst ook voor de verkoop van cocaïne zal gelden.

Franziska Teuscher, directeur Onderwijs, Sociale Zaken en Sport van het gemeentebestuur van Bern, legde uit dat de cannabiswet op federaal niveau werd goedgekeurd omdat andere steden druk op de regering uitoefenden.

PUBLICITE

De regering stemde alleen in met de cannabis proefprojecten vanwege de druk van de steden,” zei ze. Ze voegde eraan toe dat het wetsvoorstel over de legale verkoop van cocaïne bedoeld was om een signaal af te geven aan andere steden.

Het cocaïnegebruik in Zwitserland is een van de hoogste in Europa. Vier steden staan in de top 20: Zürich, Genève en Basel staan respectievelijk op de 5e, 6e en 7e plaats en Bern op de 18e plaats (de lijst sluit steden in niet-EU-landen uit).

Een eerder voorstel om de verkoop van cocaïne te legaliseren werd in 2019 verworpen, maar herziene plannen met meer beperkingen kregen genoeg extra steun van de linkse sociaaldemocratische partij om de motie donderdag aan te nemen.

Andre Gomes, hoofd communicatie bij Release, zei over het voorstel: “Dit proefproject zal zeer interessant zijn, aangezien Europa het centrum van de vraag is voor de wereldwijde cocaïneconsumptie. Hoewel de details nog niet duidelijk zijn over hoe dit model zal werken, heeft de druk van initiatieven op stadsniveau geholpen om het bestaan van mogelijke toekomstige modellen voor drugsregulering aan te tonen.”

PUBLICITE

“De cocaïne-industrie zal alleen veiliger worden als de wereldwijde toeleveringsketen wordt hervormd. Het is nog niet duidelijk hoe deze cocaïne legaal kan worden verkregen; welk reguleringsmodel er ook wordt geïmplementeerd, het zal op moeten boksen tegen de gevaarlijke en ineffectieve wereldwijde oorlog tegen drugs.”

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed