Connect with us

Cannabis en je lichaam

Wat zijn de tekenen van overmatig cannabisgebruik?

Hoe je weet of je te veel cannabis rookt

Cannabis mag dan een drug zijn met een zeer hoge limiet voor overdosering, maar overmatig gebruik kan bepaalde effecten hebben.

PUBLICITE

Sommige zijn goedaardig (een geïmproviseerd dutje bijvoorbeeld), maar de grens tussen weten of je te veel hebt gerookt of niet is vaak vaag. Cannabisgebruik, en dus overmatig gebruik, beïnvloedt het endocannabinoïde systeem, een intern systeem in het menselijk lichaam dat verschillende functies reguleert, zoals slaap, eetlust, geheugen, enz…. De “foncedalle” is een goed voorbeeld, maar cannabismisbruik kan ook schadelijkere langetermijneffecten hebben.

Hoe weet ik of ik te veel cannabis rook?
Hier zijn enkele symptomen van overmatig wiet- of hasjgebruik. Als je slechts één symptoom herkent, is dat niet noodzakelijk een indicatie van cannabisverslaving. Als je echter meer dan één hokje aankruist, kun je je afvragen of het op zijn minst tijd is om een pauze in te lassen met cannabis.

Veranderingen in relaties met mensen door gebruik

“Heb je gerookt? Nee? Toch barsten je ogen”. Deze kleine leugen verandert alles. Niet alleen neemt de roker geen verantwoordelijkheid, maar het zorgt er ook voor dat de ander hem of haar wantrouwt. In een Frankrijk waar consumenten worden gedemoniseerd, is het niet makkelijk om over je consumptie te praten met mensen die er vaak al een vooroordeel over hebben. Je consumptie verbergen is vaak het makkelijkst, maar liegen is slecht. In staat zijn en weten hoe je over je consumptie moet praten is ongetwijfeld makkelijker gezegd dan gedaan, maar een deel van je leven verbergen voor je naasten is geen oplossing en maakt je consumptie onderdeel van een geheim ritueel. Bovenal bestaat het risico dat je je gezicht bedekt over je band met cannabis en de negatieve effecten die het kan hebben volledig ontkent.

Lagere productiviteit

Hoewel cannabis niet noodzakelijkerwijs schadelijk is voor de productiviteit, zal misbruik ervan een 4L nooit veranderen in een Formule 3000 auto. Sommige mensen gebruiken het om door een gebeurtenis heen te komen, om zichzelf een fysieke of mentale “boost” te geven. Maar de luiheid die cannabisrokers in zijn greep houdt, wordt hen vaak te veel. Je gebruik onder controle houden betekent ook dat je de verplichtingen onder controle moet houden voordat je jezelf opblaast.

PUBLICITE

Het nodig hebben om te roken om plezier te hebben in een situatie waar dat niet nodig is

Op elk moment en zonder reden een joint opsteken kan een teken van overconsumptie zijn. De situatie kan op dat moment grappiger zijn, maar deze consumptie verandert het gezichtspunt tijdens een belangrijk moment. Films zijn grappiger, de perceptie van smaken en geluiden is anders. Maar hebben we ze altijd nodig?

Significant kort geheugenverlies tot het punt dat het een handicap wordt

“Waar zijn mijn sleutels, waar is mijn telefoon? Heb je mijn portemonnee gezien?” Als deze vragen blijven opkomen, is het waarschijnlijk tijd om wat te minderen. Consumptie tijdens school- of werktijd kan ervoor zorgen dat je belangrijke informatie mist.

Aanhoudende vermoeidheid die sterker is dan normaal

Als je na elke consumptie constant moe bent, moet je de dosis joints verminderen. Verander van leverancier en probeer een ander product als dat niet werkt. Of nog directer, verminder de consumptie of stop er zelfs mee.

Een budget boven je stand

Terwijl cannabis een aanzienlijk deel van het persoonlijke budget begint in te nemen, heeft de drug het bewustzijn overgenomen. Net als bij alcohol, sigaretten of gokken is het in gevaar brengen van je maandelijkse budget voor een verslaving geen goed teken.

PUBLICITE

Het is ondanks een zware dosis onmogelijk om je goed te voelen en te glimlachen

Een volle joint, drie cowboy lattes en toch niets behalve een zwaar gevoel op de ogen. Als je niet het effect krijgt dat je wilt, moet je wachten. Je lichaam is veel te gewend geraakt aan THC en de gebruikelijke doses doen niets meer. Het heeft geen zin om de gewrichtsbelasting te verhogen, de enige oplossing is om een pauze te nemen om je normale tolerantie terug te krijgen.

Het plezier in het gebruik behouden

Het plezier om er een te rollen en er dan een te verklaren moet intact blijven. Als dit plezier verloren gaat, wordt verslaving echt.

Joint na joint zonder reden

Elke roker kent wel iemand die in staat is om te roken en meteen daarna weer te gaan rollen. Als de high niet optreedt na een golf van joints, komt dat waarschijnlijk omdat de persoon te tolerant is geworden voor cannabis en niets meer voelt. Is roken zonder plezier of effect echt de moeite waard?

angst

Als de roker chagrijnig, chagrijnig en impulsief is, komt dat omdat hij zijn shot nog niet heeft gehad. Als het onvermogen om te lachen zonder joint duidelijk wordt, moet de verslaving worden verminderd. Door jezelf geschikte tijden of situaties te geven om te roken.

Hoe te stoppen met cannabis

Wanneer je besluit om te stoppen met cannabis, is je eerste beslissing om de aanpak te kiezen die het beste bij jou en je behoeften past. Hoewel sommige mensen het makkelijker vinden dan anderen om te stoppen met cannabis, kan je eigen ervaring afhangen van het feit of je al dan niet een afhankelijkheid of verslaving aan de stof hebt ontwikkeld.

Het gebruik van cannabis kan dan op twee verschillende manieren worden benaderd:

  • geleidelijke stopzetting van het gebruik, door de hoeveelheid geconsumeerde cannabis over een bepaalde periode geleidelijk af te bouwen
  • abrupt stoppen, waarbij de consumptie van cannabis helemaal wordt gestopt

In beide gevallen kan stopzetting leiden tot een aantal symptomen, vaak goedaardig maar soms onaangenaam.

Al deze symptomen komen voort uit de verslaving van het cannabinoïde systeem aan een hoge dosis cannabis. Elke persoon heeft verschillende symptomen van overmatig gebruik en verschillende tolerantieniveaus. Sommige mensen kunnen hun hele leven roken zonder een van deze symptomen te ervaren. Als je niet zeker weet waar je aan toe bent en je wilt erover praten, dan is de makkelijkste manier contact opnemen met je plaatselijke verenigingen. Deze mensen kunnen naar je luisteren zonder je te stigmatiseren en door je passende oplossingen aan te bieden als je dat wilt.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed