Connect with us

Cannabis en je lichaam

De bijwerkingen van cannabis

Bijwerkingen

Net als alle drugs heeft cannabis bijwerkingen. Ze hangen grotendeels af van de persoon en de gebruikte hoeveelheden, met verschillende gevolgen. er zijn echter geen sterfgevallen gemeld die verband houden met zwaar cannabisgebruik. Bepaalde bijwerkingen kunnen gewenst zijn door sommige patiënten (bijvoorbeeld het hongergevoel) en lijken dan niet schadelijk. Hier is een lijst van de belangrijkste bijwerkingen die in verband worden gebracht met cannabisgebruik.

PUBLICITE

Paranoia en angst

Een van de belangrijkste gezondheidseffecten van cannabis: paranoia, door veranderde boodschappen die door het zenuwstelsel worden doorgegeven. Hoewel kleine hoeveelheden cannabis waarschijnlijk slechts milde paranoia en sociale angst veroorzaken, kunnen hoge doses of ruimtevoedsel deze bijwerking overdrijven.

De omgeving van de roker kan dit onaangename gevoel beïnvloeden, zowel naar boven als naar beneden. Bij illegaal roken kan de overtreding een lichte angst opwekken om “betrapt” te worden.

Angst wordt veroorzaakt door de doses die in de joints zitten, gecombineerd met de gevoelens die op dat moment overheersen. Als de gebruiker al angstig en teruggetrokken is, kan een te grote dosis cannabis dit effect versterken. Het kan ook het tegenovergestelde effect hebben, vooral in kleine doses, waarbij iedereen anders reageert.

Als een van deze twee symptomen optreedt na het verorberen van een spacecake, dan is het gewoon een overdosis geweest. Zeg tegen jezelf dat de volgende beter zal zijn. Als je op een plek bent waar cannabis legaal is, vraag dan om een soort met een hoog CBD-gehalte om te proberen deze bijwerkingen tegen te gaan.

PUBLICITE

De enige oplossing voor paranoia en angst (behalve stoppen met roken of rustig aan doen) is proberen jezelf gerust te stellen. Volwassen consumptie betekent ook weten hoe je de effecten van de plant kunt beheersen, of in ieder geval weten hoe je moet wachten tot ze voorbij zijn 🙂 Isoleer jezelf als dat nodig is, of ga juist met je vrienden praten, het hangt allemaal van je karakter af.

Erge mond en hongergevoel

Verreweg de twee bijwerkingen die bijna alle cannabisrokers hebben, afhankelijk van de soorten die ze gebruiken.

Cannabis beïnvloedt de gebieden die verantwoordelijk zijn voor de speekselproductie. Dus je mond, zo droog als de Gobiwoestijn, vraagt om water. Een simpel glas water maakt korte metten met deze sensatie, maar het pasteuze gevoel blijft. De enige oplossing is om vaak te drinken.

We hebben al uitgelegd waarom rokers altijd honger hebben. Amerikaanse wetenschappers hebben ontdekt dat cannabisgebruikers ondanks deze foncedalle niet aankomen. Maar dat is geen reden om je na elke latte vol te laden met twee pakken Pringles. En maak van fruit je prioriteit! Cannabissoorten met een hoog gehalte aan THCV veroorzaken weinig foncedalle. Je moet nog steeds je consumptie kunnen kiezen.

PUBLICITE

Rode ogen

THC-geïnduceerde verwijding van bloedvaten leidt tot rode ogen. Ook hier kun je niet veel aan doen: vermijd snelle temperatuurwisselingen (buiten/binnen). En voor degenen met echt droge ogen is er een vitamine A-crème verkrijgbaar bij de drogist om het oog te rehydrateren. Smeer het ’s nachts op, want de textuur is echt niet geweldig.

Geheugenverlies

Een andere bijwerking van cannabis: onmiddellijk geheugenverlies. Hier is geen remedie tegen. Waar zijn de sleutels? Zoek ze. De symptomen verschillen van persoon tot persoon, maar het is zeker cannabis dat deze kleine vergeetachtigheidjes veroorzaakt.

Chronische lusteloosheid

Iedereen reageert anders op cannabis. Maar te veel cannabis kan je in een soort lethargie storten. Om hieruit te komen is lichaamsbeweging een goede oplossing. Huishoudelijk werk kan een effectieve remedie zijn, omdat de irritatie van de afwas het slaapverwekkende effect kan wegnemen 😉

Als je andere bijwerkingen ervaart, zoals hoofdpijn, paniekaanvallen of hallucinaties, komt dat omdat cannabis een sterk effect op je heeft. Het advies van specialisten in deze gevallen is om je consumptie te stoppen of te vertragen, of zelfs om van dealer/verkoper te veranderen en op zoek te gaan naar producten van betere kwaliteit.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed