Connect with us

Cannabis en je lichaam

Hoe breng je het effect van een verbinding over?

De effecten van cannabis verminderen

Het kan iedereen overkomen. Na het consumeren van te veel cannabis voel je je veel stoner dan je dacht. Dan heb je een familiedate, of je bent thuis en voelt je niet echt op je gemak meer. De effecten van te veel cannabis kunnen hartkloppingen zijn, een hartslag die hoger is dan normaal (tachycardie), zweten, vreemde gewaarwordingen (bijvoorbeeld geluiden die harder worden), etc…. Sommige bad trips hebben heel specifieke symptomen. De cannabis white crisis veroorzaakt bijvoorbeeld misselijkheid en overgeven.

PUBLICITE

Of je nu een joint hebt gerookt, een waterpijp of te veel space cake hebt gegeten, je kunt het effect van cannabis niet meteen stoppen of wegnemen. Maar hier zijn een paar trucjes om te proberen de effecten te verminderen en terug te gaan naar een beheersbare situatie.

Doe een dutje om de effecten van cannabis te verminderen

Een beetje slaap is een goede manier om over een te hoge high heen te komen, en zelfs een kort dutje kan al helpen. Het geeft je lichaam de tijd om de THC op te nemen en je wordt wakker met een beter gevoel.

Sommige indica soorten voorkomen dat je een kort dutje doet en moedigen een zware, diepe slaap aan. Als het tijd is om te slapen, maak je dan geen zorgen, maar zo niet, vergeet dan niet om een wekker te zetten. Het enige risico is dat je wakker wordt omdat je een deel van de dag gemist hebt 🙂

Eet of drink iets zoets om de effecten van cannabis weg te nemen

Als je hebt gerookt, moet je sowieso de munchies nemen. Een populaire manier om snel weer down te worden is eten. Bij voorkeur zoet of zetmeel. Bijvoorbeeld een pizza, sandwich, kom ontbijtgranen of fruit. De meeste mensen voelen zich beter na het eten. Eten helpt de THC te absorberen en brengt het naar beneden.

PUBLICITE

Eet ook niet te veel. Fruit is van nature zoet en is al effectief. Vermijd mango die het effect van cannabis versterkt of het eten van te veel vet en proteïne. Ze kunnen de effecten nog sterker maken.

Melk of water drinken om de effecten van cannabis te stoppen

Van melk wordt gezegd dat het helpt THC snel te absorberen en je snel nuchter te maken, terwijl water helpt THC uit je lichaam te verwijderen. Het drinken van melk of water is een makkelijke manier om de effecten van cannabis te verminderen of te stoppen. Twee glazen melk of water is alles wat je nodig hebt om te rehydrateren en te kalmeren.

Als je je misselijk voelt, vermijd dan melk in plaats van een paar glazen water. Rehydrateren is belangrijk als je je niet goed voelt en koel water zal je onmiddellijk geruststellen.

Lopen om over de gevolgen van een joint heen te komen

Je vraagt je misschien af hoe je moet gaan hardlopen als je op de bank zit, maar hardlopen is een geweldige manier om weer nuchter te worden. Je hoeft geen halve marathon te lopen, 15 minuten is genoeg, plus een paar push-ups. Kortom, een beetje cardio en het bloed zal sneller door je bloedsomloop circuleren om sneller gereinigd te worden. Sport dwingt het lichaam om THC te metaboliseren, veel sneller dan op de bank!

PUBLICITE

Als je de pech hebt dat je niet kunt hardlopen, ga dan buiten wandelen. Zoek een park in de buurt en ga op blote voeten op het gras zitten. Het klinkt misschien gek, maar probeer het eens en je zult zien 😉

Neem een douche om er weer tegenaan te gaan

Een beetje motivatie en een goede douche! Als je je voeten voortsleept om er te komen, zet dan wat muziek op en geef het een poetsbeurt. Loop het beste met koud of lauw water. Dit zou je hartslag moeten kalmeren en je geleidelijk terugbrengen naar een meer serene staat.

Vermijd echter het bad. Je wilt niet in slaap vallen in je bad.

Conclusie

Raak in ieder geval niet in paniek. Cannabis is niet dodelijk! De bijwerkingen van cannabis zijn meestal rode ogen, een pasteus gevoel en een grote honger, en gaan snel over.

Om te voorkomen dat je de volgende keer in deze toestand terechtkomt, kunnen we je niet genoeg aanraden om niet te roken, van tevoren te stoppen of van leverancier te veranderen. Bepaalde bijwerkingen kunnen worden veroorzaakt door slechte kwaliteit en door producten die aan je cannabis zijn toegevoegd.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed