Connect with us

De plant en zijn verbindingen

Hoe gebruik je cannabiswortels?

Cannabiswortels

Regelmatige gebruikers van de plant weten dat alle delen bruikbaar zijn. Maar wat te doen met de cannabiswortels nadat de stam is afgesneden en gedroogd? Oude gebruiken, kruidendokters en zondagstuiniers geven ons veel aanwijzingen.

PUBLICITE

Een gebruik met verre wortels

De Chinese farmacopee vermeldt het gebruik van cannabiswortels rond 2700 voor Christus. Oude Chinese genezers maakten een pasta van de gedroogde, geplette wortels. Deze pasta werd gebruikt om pijn te verlichten en werd soms op gebroken botten gelegd. Naturalis Historia ook naar. De wortels gedrenkt in kokend water werden gebruikt als een behandeling voorkrampen, jicht en acute pijn. De wortels konden worden toegepast op brandwonden.

In de 18eeeuw gebruikte de Engelse natuurkundige William Salmon een mengsel van cannabiswortel en gerst om ischias en gewrichtspijn te behandelen. In 1971 toonde een onderzoek aan dat uit cannabiswortels geëxtraheerde ethanol friedeline bevatte, een krachtige antioxidant met hepatoprotectieve (leverbeschermende) eigenschappen.

Onderzoek naar dit onderwerp is minimaal, maar afkooksels op basis van wortels zouden apoptose, de geprogrammeerde dood van cellen bij kanker, tegen kunnen gaan.

Een cannabiswortelbalsem?

Om deze balsem te maken moet je de wortels laten drogen. Vermaal ze met een blender tot je een fijn, goed gemalen poeder hebt. Meng met olie en laat op laag vuur sudderen. De olie zal de kleine cannabinoïden in het residu absorberen. Filter het resultaat om de vaste delen na een paar uur te verwijderen. Als je het in de vriezer legt, zal de vloeistof er wasachtig uitzien. In dit geval worden essentiële oliën toegevoegd om het te aromatiseren en de therapeutische voordelen te combineren. De textuur kan in het begin een beetje afschrikwekkend lijken.

PUBLICITE

Als de wortels niet als zalf worden gebruikt, kunnen ze worden gebruikt om de compost voor de volgende kweeksessie te voeden.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed