Connect with us

Woordenlijst cannabis

Moonrocks

Moon rocks zijn klompjes cannabisbloem gedrenkt in extracten en gerold in kief. Moon rocks hebben over het algemeen een hoog THC-gehalte, gemiddeld meer dan 50%, en worden het meest gewaardeerd om hun potentie. Moon rocks worden ook vaak ‘cannabiskaviaar’ genoemd, hoewel deze titel technisch gezien gereserveerd is voor koppen gedrenkt in extracten, maar zonder de toegevoegde laag kief.

PUBLICITE

Moon rocks lijken niet alleen op een maanlandschap, ze danken hun naam ook aan de high die je waarschijnlijk krijgt van het roken van een wiet brouwsel gedrenkt in geconcentreerde wiet en gerold in nog geconcentreerdere wiet.

Hoewel moonrocks een relatief nieuw cannabisproduct zijn, zijn er al veel varianten op de markt, waaronder THC-vrije en CBD-rijke hennepvariëteiten. Cannabismerken blijven hun eigen moonrocks-varianten maken met verschillende cultivars en concentraten. Sommige pre-rolls op de markt bootsen de moonrock-ervaring na door de afgewerkte pre-roll in concentraat te dompelen en in kief te rollen. Met deze producten kun je in wezen moonrocks roken zonder dat je te maken krijgt met een plakkerige rotzooi.

Een korte geschiedenis van moonrocks

Moonrocks zijn ontstaan uit de langdurige en intieme relatie tussen de cannabiscultuur en hiphop. Om precies te zijn, ze zijn het product van een mixtape-project tussen voormalig Death Row Records executive vice-president turned marijuana mogul Kurupt (Ricardo E. Brown) en muzikaal artiest Dr Zodiak (Daniel Laughlin).

Kurupt en Dr Zodiak ontmoetten elkaar in 2013 en gingen al snel van samenwerking op een mixtape naar de lancering van de eerste lijn van marihuana moonrocks. Sinds de komst van de Moonrocks van Kurupt en Dr. Zodiak hebben andere merken en apotheken de stratosfeer doorbroken en hun eigen moonrocks gelanceerd. Veel moonrocks werden oorspronkelijk gemaakt met de GSC cultivar (voorheen Girl Scout Cookies), maar tegenwoordig worden er veel variëteiten gebruikt, waaronder hennepvariëteiten.

PUBLICITE

Hoe krachtig zijn moonrocks?
Je zou verwachten dat moonrocks een hoog percentage van de meest begeerlijke stof van marihuana, THC, bevatten, en daar heb je gelijk in. Omdat deze cannabisproducten bloem en twee concentraten combineren, bevatten de meeste moonrocks meer dan 50% THC. De potentie varieert sterk van product tot product, omdat de bloem, het concentraat en de kief allemaal hun eigen potentie hebben. Tel daarbij op dat moonrocks meestal bedekt zijn met meer dan één laag concentraat, en je hebt een zeer krachtig product. Vanwege de hoge potentie, geef een kom moonrocks niet aan een beginnende roker. CBD moonrocks zijn ook rijk aan CBD.

Kortom: kijk op het etiket voor een uitsplitsing van de potentie en zorg ervoor dat je legale moonrocks koopt om er zeker van te zijn dat deze getallen kloppen.

Hoeveel moet ik verwachten te betalen voor moonrocks?
Zoals je misschien al geraden hebt, zijn moonrocks meestal iets duurder per gram of per achtste (3,5 gram) dan je gemiddelde premium bloem. Het hangt af van de kwaliteit van de bloem, het concentraat en de kief, maar als alles gelijk blijft, zul je verwachten dat moonrocks meer kosten dan een gelijke hoeveelheid bud. Maar vergeet niet dat ze drie ingrediënten bevatten en veel krachtiger zijn dan bloem alleen.

Hoe rook je moonrocks

Het roken van moonrocks is niet per se ingewikkeld, maar het vereist wel iets meer inspanning dan het roken van bloemen.

PUBLICITE

Doen:

 • Gebruik een schaar om de maantaartjes in kleine stukjes te breken
 • Gebruik glazen rookgerei in plaats van vloeipapier
 • Verpak een bakje met moonrocks lichtjes in een pijp of een stukje water om ervoor te zorgen dat je zo min mogelijk kief verliest
 • Gebruik een hennep lont om je moonrocks aan te steken

Niet doen:

 • Probeer ze in een joint of blunt te rollen
 • Maanwortels in je molen
 • stoppen

 • Verpak de kom van je bang

Op dezelfde manier zal het malen van moonrocks je grinder volledig verstoppen en waarschijnlijk het grootste deel van de kieflaag van de moonrock verwijderen. De dichte textuur zorgt er ook voor dat je de vlam langer op je kom moet houden dan met droge bloem. Door een hennep lont te gebruiken hoef je niet al het butaan van een aansteker in te ademen.

Hoe maak je thuis moonrocks

Als je besluit om zelf thuis moonrocks te maken, heb je het volgende nodig:

 • Een stukje bloem
 • Extract of concentraat
 • Kief, uit de winkel of uit je eigen molen
 • Pincet of pincet om kleverige ingrediënten te scheiden
 • Een vloeistofdruppelaar (optioneel)

Zodra je alle benodigde gereedschappen en ingrediënten hebt, volg je deze stappen:

Breng het extract aan op de hele nug. Afhankelijk van de consistentie kun je je nug in cannabisolie rollen. Sommige extracten moeten misschien verwarmd worden om een consistentie te bereiken die beter aan de bloem hecht. Als het extract vrij vloeibaar is, kun je een druppelaar gebruiken om het op en in de nug te doen

Laat de eerste laag in de nug sijpelen en herhaal de eerste stap. Sommige canna-artiesten injecteren ook hete olie in het midden van de toppen.

Zodra het extract is aangebracht en uitgehard, rol je de met extract bedekte bloem in de kief. Gebruik indien nodig een pincet. De kief moet gemakkelijk hechten aan het met olie bedekte stuk.

Leg het met kief en concentraat bedekte stuk opzij om te drogen op een koele plek, uit de buurt van direct licht of zonlicht.

Geniet van je zelfgemaakte moonrocks!

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed