Connect with us

Producten en hoe ze te eten

4 verschillen tussen het roken en eten van cannabis

Verschillen tussen het roken en eten van cannabis

Er zijn verschillende manieren om cannabis te consumeren en vandaag gaan we ons richten op de belangrijkste verschillen tussen inhalatie en inname, dat wil zeggen tussen roken en het eten van cannabis, bijvoorbeeld in de vorm van spacecake.

PUBLICITE

Tijd en lichamelijke reactie

Allereerst zorgt het inhaleren van THC via een joint voor snelle effecten, tussen 30 seconden en 10 minuten worden de hersenen en het zenuwstelsel direct beïnvloed door de rook.

Daarentegen is de reactietijd langer voor ruimtevoedsel. Een mondvol ingenomen voedsel passeert eerst de maag. De afbraak van voedsel met THC leidt tot de vorming van de molecule 11 -OH -THC (vereenvoudigde formule). Deze molecule heeft het unieke vermogen om door de bloedbaan naar de hersenen te reizen. Het kan de bloed-hersenbarrière, die voorkomt dat gifstoffen de hersenen bereiken, omzeilen. 11-OH-THC komt eerst in de bloedbaan terecht voordat het het zenuwstelsel bereikt, 30 minuten tot 2 uur na inname. Daarom is het niet aan te raden om meerdere plakjes spacecake te nemen voordat je de effecten van de eerste voelt.

De variëteit van het product

Terwijl de variëteiten van cannabis sativa, indica of hybride een belangrijke rol spelen bij het inhaleren, is dit niet het geval bij het proeven.

De effecten van cannabis op het lichaam zijn afhankelijk van de soort die wordt geconsumeerd. Indica wordt beschouwd als wiet die ontspanning bevordert, terwijl sativa opwindend is. Dit verschil tussen de variëteiten verdwijnt bij het maken van space-food. Dit komt omdat het mengen met olie of boter invloed heeft op de terpenen. Terpenen zijn de moleculaire stoffen die ervoor zorgen dat elke wiet zijn eigen bijzonderheid en speciale geur heeft. Niet alles gaat verloren, maar het is onmogelijk om te weten wat er verloren gaat in de mix. Bovendien verliest wiet ook substantie wanneer de ingrediënten worden gemengd en gekookt. Kwaliteitswiet kan minder effect hebben als het eenmaal in de cake-machine zit dan gewone wiet.

PUBLICITE

De hoeveelheid

Om een spacecake voor 8 personen te maken, raden Amerikaanse koks minstens 10 gram wiet of hasj aan. Omdat Marrakechboter en cannabisolie niet alle THC absorberen, is er een aanzienlijke hoeveelheid nodig, en het eindresultaat hangt ook af van de basispotentie van de cannabis. In Colorado bevat een portie ruimtevoedsel 10mg THC.

Voor een joint is, afhankelijk van de consument, tussen de 0,1g en 1g cannabis nodig. De voorgerolde joints die je in Amsterdamse coffeeshops kunt vinden, bevatten daarentegen minstens 0,5 gram.

De effecten

Cannabisliefhebbers weten ongeveer welke effecten het roken van een joint veroorzaakt. Ook al verschilt de ervaring per persoon en per mentale toestand, het resultaat

Aan de andere kant kan ruimtevoedsel allerlei effecten veroorzaken, zonder dat het echt mogelijk is om het effect van tevoren te voorspellen. Van lachen tot geheugenverlies, euforie tot opwinding, thuis koken geeft wisselende resultaten. Geavanceerde industrieën die gespecialiseerd zijn in de handel in ruimtevoedsel kunnen bepalen welke dosering de ideale effecten veroorzaakt. De VS worstelt met het vinden van een manier om eetwaren op basis van cannabis te reguleren nadat ze een explosie hebben gezien van ziekenhuisopnames in verband met spacefood. Aan de andere kant is het gezonder voor het lichaam om te eten dan om te roken, en medische patiënten knabbelen vaak liever op een kleine THC chocoladereep dan dat ze een groot rotje roken. Het is gezonder en soms kunnen ze door hun ziekte geen cannabis of tabak door verbranding inhaleren.

PUBLICITE

De afdaling

Hoewel de effecten van spacecake nog moeten beginnen en de experimentele resultaten onbekend zijn, wordt de afdaling gevoeld door alle liefhebbers van spacefood. Na 4 tot 5 uur is de cannabis verteerd, maar sommige mensen voelen de effecten langer dan 24 uur. Mensen met een zoetekauw kunnen een flinke crash ervaren.

Cannabis inhalatie veroorzaakt over het algemeen een lichte vermoeidheid na 2 tot 4 uur.

Beide manieren van gebruik, of het nu voor medische patiënten is of voor recreatieve gebruikers in landen waar het is toegestaan, zijn niet ongevaarlijk. Ervaren rokers doen er goed aan om geleidelijk te experimenteren, zonder overdosering, met het risico dat ze helemaal geen plezier beleven aan de ervaring.

Theo Caillart

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed