Connect with us

Producten en hoe ze te eten

Hoe kies je een vaporizer?

Hoe kies je een cannabis vaporizer

De vaporisers maken momenteel furore op de markt voor cannabisequipment. Steeds meer medische patiënten en recreatieve gebruikers kiezen ervoor om hun cannabis te verdampen in plaats van het te roken. En daar is een goede reden voor.

PUBLICITE

Verdampen, of vaping, van droge kruiden of concentraten is gezonder dan verbranden. De discretie van bepaalde pennen of draagbare vaporisers, evenals hun gemakkelijke opslag en lage geuremissie, zijn enkele van de sleutels tot hun succes in landen die experimenteren met de legalisatie van cannabisconsumptie, thuis of buitenshuis.

Verdampen werkt door het verhitten van een cannabismonster (in de vorm van wiet, olie of was), door er hete lucht overheen te blazen of door het op een heet oppervlak te plaatsen. De hete lucht of het hete oppervlak bereikt of overschrijdt het kookpunt van de verschillende cannabinoïden, waardoor ze vrijkomen en de gebruiker ze kan inhaleren. Omdat bij dit proces geen verbranding plaatsvindt, vermijdt vaping de inname van kankerverwekkende stoffen en andere giftige stoffen die vrijkomen bij de verbranding van welk materiaal dan ook.

Het kiezen van een cannabis vaporizer

Verdampen biedt het voordeel dat je optimaal kunt profiteren van de gezondheidseffecten van cannabis. Het stelt gebruikers ook in staat om hun substantie discreet te consumeren, zonder de mensen in de buurt te storen.

PUBLICITE

Conductie versus convectie

Er worden twee fysieke mechanismen gebruikt om te verdampen: geleiding en convectie. Bij geleiding wordt je kruid of olie verhit door direct contact met een verwarmingselement. Convectie, aan de andere kant, werkt door het kruid bloot te stellen aan een stroom van hete lucht, zoals bepaalde soorten huishoudelijke ovens.

Convectie biedt een aantal voordelen, waaronder extra blootstelling van de trichomen, die alle medicinale en psychoactieve eigenschappen van de plant bevatten. Het resultaat is een dikkere, dichtere verdamping die meer cannabinoïden en terpenen oplevert. Verdampers die gebruik maken van convectie, zoals de PAX2 die een mooi kerstcadeau zou zijn, moeten soms de verbrandingskamer schudden om ervoor te zorgen dat al het materiaal in contact komt met het verwarmde oppervlak.

PAX2 vaporiser

Vaak, maar niet altijd, produceren conductie-vaporisers een lichtere rook die de kracht van convectie-vaporisers mist.

PUBLICITE

Convectie vaporisers, zoals de Volcano of Vapolution lounge vaporisers, of de Vapir Prima draagbare vaporizer, bieden over het algemeen een grondiger verhitting van het kruid of de cannabinoïden in de concentraten.

Technisch gesproken maken veel convectie vaporisers gebruik van zowel convectie als geleiding om een intensere damp en meer aanwezige smaken te creëren.

Soorten vaporisers

Er zijn drie hoofdcategorieën vaporizers, in betaalbare prijsklassen en met zeer verschillende functionaliteit en ontwerpen. Er zijn natuurlijk duurdere modellen dan andere, maar de eerste prijzen kunnen al beginnen vanaf £20.

Bureaubladverdampers

Desktop vaporisers kunnen in het stopcontact gestoken worden en behoren tot de duurste: ze kosten tussen de €100 en €600. Ze produceren damp van zeer goede kwaliteit en halen het maximale uit het kruid of de olie.

De bureau vaporizers zijn ontworpen om thuis te gebruiken en zijn niet gemaakt om onderweg te gebruiken, bijvoorbeeld op de camping. De beste desktop vapo modellen kunnen stoom leveren voor meerdere mensen tegelijk.

Desktop Vapo

Er zijn twee soorten desktop vaporizers: apparaten met geforceerde luchttoevoer en apparaten met passieve luchttoevoer. Modellen met geforceerde lucht, zoals de Volcano, gebruiken een ventilator om hete lucht rond het cannabismonster te blazen. De damp wordt opgevangen in een doorzichtige plastic zak en kan vervolgens rustig worden geïnhaleerd door de patiënt. Passieve modellen hebben een glazen of plastic buis waaruit de patiënt de damp inhaleert, zoals een chicha.

Sommige desktop vaporisers zoals de VapirRise, viVape 2 en HerbalAire gebruiken beide methoden. De kwaliteit van de damp is echter gemiddeld. Gebruikers kunnen hun inhalatie echter zelf bepalen, door ofwel snelle trekjes te nemen met een aangename, frisse damp, of lange ademhalingen met een warmere damp.

De Volcano wordt beschouwd als de Aston Martion onder de desktop vaporisers. De prijs ligt echter rond de €600. Voor een goedkopere keuze is de Vapolution een goede optie (rond de £200), terwijl de Vapolution 3.0 verkrijgbaar is vanaf £250 om te profiteren van de nieuwste technologie, zoals een hydrotube die de damp filtert tot water voor een zachtere, aangenamere inhalatie.

Draagbare verdampers

Er is een relatief nieuwe categorie cannabis vaporizers ontstaan. Deze vaporizers in zakformaat zijn ontworpen voor patiënten die een verbeterde pen vaporizer willen, ook al betekent dit dat ze meer ruimte innemen en zwaarder zijn. Draagbare vaporizers zoals de Vapir Prima met convectie, de stijlvolle PAX 2 en de DaVinci Ascent kosten rond de £250 en bieden iets minder prestaties dan desktop vaporizers, maar dat wordt gecompenseerd door de draagbaarheid van de batterij en de ingebouwde hightech.

Draagbare vaporisers behoren tot de meest actieve nieuwe markten in de cannabisindustrie. Bedrijven die volop in ontwikkeling zijn in Las Vegas of San Francisco wedijveren momenteel om hun nieuwe vapo-series op te dringen, met steeds meer techno, een verbeterde levensduur van de batterij, een preciezere temperatuurregeling en een betere productiekwaliteit.

Draagbare vaporisator

De meest discrete van de mobiele vaporisers, en ook de duurste, is ongetwijfeld de PAX2, met zijn topklasse ontwerp. Voor degenen die prestaties belangrijk vinden en het nu al jammer vinden dat ze hun desktop vaporizer thuis moeten laten, is er de Prima.

 

In tegenstelling tot de PAX 2, die alleen gedroogd kruid accepteert, kan de Prima concentraten verdampen, een groot voordeel voor zieke patiënten die op zoek zijn naar snelle verlichting van pijn of misselijkheid. De verwijderbare batterij betekent dat gebruikers de batterij kunnen vervangen zonder een nieuwe vaporizer te kopen. Zowel de Prima als de PAX2 kunnen 4 verschillende temperaturen aan en zijn gemaakt van geborsteld aluminium, verkrijgbaar in verschillende kleuren en geprijsd rond de £250.

 

Een andere draagbare vaporizer die opvalt is de Crafty van Storz & Bickel, het bedrijf dat de Volcano ontwierp en al meer dan tien jaar toonaangevend is op de markt voor kantoorvaporizers. Deze draagbare vaporizer zit boordevol hightech functies en produceert een damp die vergelijkbaar is met die van de Volcano. Dit ergonomische model wordt verkocht voor ongeveer £340 en biedt afstandsbediening via een app die het batterijniveau weergeeft en waarmee je de temperatuur van de vapo kunt aanpassen.

Penverdampers

De populariteit van e-sigaretten heeft geleid tot een nieuw type apparaat voor het consumeren van cannabis: pendampers. Van instapmodellen voor €20 tot duurdere apparaten, er is nu een ruime keuze aan pen vaporisers voor gebruik thuis of onderweg.

Pen vaporisers bestaan uit twee hoofdonderdelen: een batterij en een verstuiver die de cannabis verdampt, in de vorm van kruid of concentraat. Veel modellen worden opgeladen via USB. Pen vaporisers bieden het voordeel dat ze niet al te duur zijn en dat defecte onderdelen (oplader, mondstuk, batterij of de verstuiver) eenvoudig vervangen kunnen worden.

Pen vaporiser

Sommige concentraatbedrijven zoals Bloom Farms of Neos verkopen hun producten kant-en-klaar, in voorgevulde cartridges die verpakt zijn in penverstuivers. Neos biedt capsules aan met CBD, terwijl Bloom Farms capsules met cannabisolie verkoopt van verschillende cannabisvariëteiten (indica, sativa of hybriden). Het bedrijf gebruikt alleen gerecyclede elementen voor zijn verbruiksartikelen. Dit betekent dat medische patiënten snel toegang hebben tot hun behandeling.

We raden ook aan om te kijken naar de O.penVAPE, de Go.Pen of de Daborizer van BHO Pen, evenals de Dr. Dabber Ghost.

Samengevat:

  • desktop vaporizer: voor thuisgebruik, met een bepaald budget voor het topmodel
  • draagbare vaporizer:voor gebruik buitenshuis, voornamelijk voor wiet. Het topsegment blijft betaalbaar
  • potloodverdamper:voor spontaan gebruik, voornamelijk voor cannabisconcentraten, of voor kleinere budgetten

 

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed