Connect with us

Producten en hoe ze te eten

Hoe gebruik je cannabis?

Hoe gebruik je cannabis?

Wiet roken

Al zo lang cannabis wordt geconsumeerd, hebben mensen verschillende manieren ontwikkeld om dat te doen. Dit fenomeen heeft natuurlijk zowel positieve als negatieve gevolgen. Aan de positieve kant kan cannabis therapeutische effecten hebben voor verschillende aandoeningen, en sommige consumptiemethoden zijn geschikter voor medisch gebruik dan andere. Aan de negatieve kant kunnen verkeerd geïnformeerde medische gebruikers het moeilijk vinden om de gewenste effecten te bereiken, wat tot verwarring kan leiden.

PUBLICITE

Als mensen het over cannabis hebben, is het eerste idee dat bij ze opkomt dat het gerookt wordt, in joints, blunts, pijpen en andere waterpijpen. En hoewel dit de meest gebruikte manier van consumptie is, is het niet de gezondste, omdat bij de verbranding kankerverwekkende stoffen en andere teer vrijkomen. Inhalatie daarentegen geeft een zeer snel effect. Dit komt doordat cannabinoïden het menselijk lichaam bereiken via de longen en dan direct in de bloedbaan terechtkomen.

Verdampen

Cannabis kan niet alleen worden gerookt, maar ook worden geïnhaleerd door verdamping. Hiervoor zijn vele accessoires ontworpen, waaronder draagbare vaporisers, desktop vaporisers en zelfs dab-accessoires.

Vanuit gezondheidsperspectief blijkt uit verschillende onderzoeken waarin de verschillen tussen roken en vaping met elkaar zijn vergeleken dat vaping voordelen heeft, zoals een efficiëntere extractie van cannabinoïden en minder blootstelling aan giftige stoffen zoals koolmonoxide en teer, die beide afkomstig zijn van verbranding.

Vaping kan worden gedaan met gedroogde kruiden, maar ook met cannabisextracten, met hogere concentraties actieve ingrediënten.

PUBLICITE

Infused edibles

Er zijn niet echt Franse termen voor met cannabis geïnfuseerd voedsel. Ergens tussen spacefood en edible in, verwijst de term breder naar cannabis die oraal wordt ingenomen. Bij inname komt cannabis na vertering in de bloedbaan terecht. Dit wordt meestal bereikt door een vettige substantie te infuseren of puur materiaal te decarboxyleren. De meest voorkomende edibles zijn brownies, snoepjes, chocoladerepen, koekjes, drankjes of sprays.

Patiënten die cannabis meestal oraal consumeren voelen de effecten binnen 30 minuten, met maximale effecten binnen een uur. De effecten kunnen tot 6 uur aanhouden en zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het tolerantieniveau van de persoon, de hoeveelheid geconsumeerde cannabinoïden en de cannabisconcentratie in het product.

De reden waarom edibles langer effect hebben heeft te maken met het spijsverteringsproces, dat de opname van de werkzame bestanddelen van cannabis vertraagt.

Het sap

Afgezien van het feit dat cannabis een plant is die veel voedingsstoffen deelt met zijn soortgenoten, komen de cannabinoïden die uniek zijn voor cannabis pas echt naar voren in het sap. Daarom is cannabissap zeer voedzaam en levert het de therapeutische effecten zonder de psychoactieve tegenprestatie.

PUBLICITE

De hoge concentratie zure cannabinoïden in het sap in combinatie met de perfecte balans van vetzuren zou kunnen helpen de celactiviteit te verbeteren en de schade door vrije radicalen te verminderen. Naast de rauwe voordelen helpt cannabissap ontstekingen te verminderen door tweerichtingscommunicatie tussen cellen te vergemakkelijken. Veel cannabinoïden hebben anti-tumor eigenschappen die kunnen worden afgegeven door het consumeren van rauwe cannabis.

Net als andere planten verliest cannabis veel van zijn voedingswaarde bij verhitting.

Crèmes

Cannabinoïden kunnen, net als de meeste actieve ingrediënten in medicijnen, ook door de kleine worden opgenomen. Producten bedoeld voor dit gebruik kunnen topicals worden genoemd (van het Engelse topicals), maar worden over het algemeen gewoon crèmes genoemd.

De huid maakt een complex absorptieproces mogelijk waarbij meestal een chemisch vermogen om op te lossen in water een rol speelt. Topische middelen zijn daarom crèmes, balsems of zelfs transdermale pleisters.

Hoewel er weinig onderzoek naar is gedaan, ontdekten onderzoekers dat het aanbrengen van een crème met cannabinoïden een snelle lokale werking had, een paar minuten, met effecten die tot 2 uur aanhielden.

Transdermale pleisters zijn ontworpen om cannabinoïden continu via de huid toe te dienen. De patches worden in de VS verkocht in dispensaria.

Sublinguale absorptie

De sublinguale route is een voorkeursmethode voor medicinale cannabisgebruikers die zichzelf behandelen met volledig spectrum cannabisoliën (ook wel Rick Simpson Olie). Bij sublinguale absorptie wordt een gedecarboxyleerde vloeistof onder de tong geplaatst, waardoor de cannabinoïden direct in de bloedbaan terechtkomen via het vaatrijke slijmvlies van de sublinguale holte.

Sublinguale absorptie is niet alleen een sociaal geaccepteerde en praktische manier van behandelen, maar ook een zeer effectieve manier om cannabinoïden in te nemen. Deze methode zorgt ook voor een snelle opname in de bloedbaan.

Veel gestelde vragen

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed