Connect with us

Producten en hoe ze te eten

Wat is de WPFF hash?

Er zijn verschillende manieren om Cannabis voor te bereiden voor extractie met ijswater, waarvan de rendering bubble hash wordt genoemd.

PUBLICITE

Traditioneel hingen hasjmakers de Cannabis ondersteboven om volledig te drogen voordat ze de hars extraheerden. Het drogen van de cannabisbloemen, en ze daarna uitharden in glazen potten, is dezelfde voorbereiding om ze in hun geheel te consumeren. Maar tijdens dit proces leidt blootstelling aan de buitenlucht (zelfs in een milieuvriendelijke droogkamer) tot verlies van terpenen en oxidatie.

Maar er is een andere manier om cannabis vlak na de oogst te bereiden, waarbij oxidatie tot een minimum wordt beperkt en de overvloed aan terpenen in de trichomen van de plant behouden blijft. Deze methode maakt gebruik van vers afgesneden cannabisplanten die onmiddellijk worden ingevroren, zodat kwekers zowel de bloemen als de trichomenrijke ’trimbladeren’ (de suiker trim) oogsten.

Deze vorm van uitgangsmateriaal wordt Whole Plant Fresh Frozen genoemd, of kortweg WPFF.

WPFF Hash

Een voorbeeld van een WPFF hash gevonden op Reddit. Het is gemaakt met trichomen van grootte 45 -159u, zeer snel ingevroren (flash frozen) en met de hand geperst (finger hash) + 3 maanden curing

Door toegang te hebben tot een commerciële vriezer die temperaturen onder het vriespunt kan bereiken, kunnen kwekers en extractors veel van de eigenschappen van de levende Cannabisplant behouden en doorgeven aan de ijswater hasj die eruit wordt gehaald.

PUBLICITE

Rosin geperst uit hasj gemaakt met WPFF wordt “live hash rosin” genoemd, een knipoog naar de kwaliteit van het uitgangsmateriaal.

Vind de verschillende vormen van hasj op het speciale artikel.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed