Connect with us

Producten en hoe ze te eten

Vaporiseren of roken: wat is gezonder?

Verschillen tussen vaping en roken

We kennen allemaal de methode en de gevolgen van het roken van cannabis met tabak, de voorkeursmethode voor cannabisconsumptie in Frankrijk. In landen waar het minder verboden is en waar preventie effectiever kan zijn, wint vaping terrein, deels omdat het veel gezonder is dan het roken van cannabis. Hier volgen de belangrijkste verschillen tussen roken en vaporiseren, en de voordelen van vaporiseren.

PUBLICITE

Wat is verdampen

?
Verdampen is het verhitten van cannabisbloemen of olie tot een gecontroleerde temperatuur, zonder verbranding, waarbij de cannabinoïden en terpenen van de plant vrijkomen.

Grofweg inhaleer je dan een lichte damp in plaats van de zware rook van brandende tabak/wiet. Er zijn verschillende manieren om een vaporizer te kiezen en er zijn verschillende types verkrijgbaar: pen, draagbaar of lounge, afhankelijk van hoe je van plan bent hem te gebruiken.

De chemie van cannabisrook

Onderzoek heeft aangetoond dat wanneer je een joint, pijp of waterpijp rookt, 88% van de ingeademde rook niet-cannabinoïde elementen bevat, waarvan sommige meer invloed hebben op de gezondheid dan andere.

Hoewel is aangetoond dat cannabisrook gezonder is dan tabaksrook [NL], bevat het nog steeds koolmonoxide, kankerverwekkende stoffen, teer… De rook veroorzaakt kleine zichtbare en microscopische scheurtjes in de longen en kan uiteindelijk leiden tot bronchitisachtige symptomen.

PUBLICITE

Waterpijpen hebben de neiging om meer teer en kankerverwekkende stoffen te verwijderen dan een joint of een waterpijp, omdat het water als filter fungeert. Water houdt ook sommige cannabinoïden vast en sluit de gezondheidsrisico’s niet volledig uit.

6 voordelen van vaping

1/ Wanneer je cannabis op de juiste temperatuur verdampt, inhaleer je ongeveer 95% cannabinoïden, zonder de negatieve effecten van roken.

2/ Verdampen is effectiever omdat je meer cannabinoïden en terpenen inhaleert, in plaats van ze te verbranden bij conventionele verbranding. Patiënten verbruiken daarom minder cannabis en besparen geld.

3/ Vaping vereist een lagere temperatuur. De rook is daarom zachter en minder hard voor de keel en longen.

PUBLICITE

4/ Vaporisers zijn herbruikbaar, draagbaar en discreet. Ook gemakkelijk te onderhouden.

5/ Verdampen is discreter dan een grote joint. En het dringt niet door in je kleren, je haar of de lucht in je appartement.

6/ Je kunt ook merken dat de smaken beter bewaard blijven, je ontdekt bepaalde soorten bijna opnieuw.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed