Connect with us

Producten en hoe ze te eten

Wat is de 710?

Als je wordt gevraagd wat de favoriete dag van cannabisliefhebbers is, gaan jullie allemaal in koor terug naar …. 20 april, of 420 in de taal van Action Bronson. Maar 20 april is niet de enige datum die gevierd wordt: dab-liefhebbers vieren 10 juli, of 710.

PUBLICITE

Wat is 710?

710 verwijst dus naar het feest van cannabisconcentraten. De 420 werd gebruikt om alle vormen van cannabis te beschrijven en te vieren, en iemand vond het nodig om de 710 te creëren. Waarom 710? Omdat als je het omdraait, er OIL staat, de term voor cannabisconcentraten zoals wax, shatter, etc….

Wat zijn dabs

We hebben al eerder geschreven over dabben, maar in principe zijn dabs geconcentreerde vormen van cannabis, vaak gemaakt van hasjiesj. De meest voorkomende extracten worden gemaakt met oplosmiddelen zoals butaan of CO2, maar er zijn ook andere manieren om dabs te maken. Ze lijken vaak op zeer blonde karamel (zoals op de foto in het artikel), en hebben soms de consistentie en kleur van pindakaas.

Wie heeft de 710 uitgevonden?
Het is moeilijk om de geschiedenis van deze term te achterhalen. De eerste sporen van 710 vieringen zijn te vinden rond 2013, maar dat betekent niet dat het niet eerder bestond. Als de uitvinder van 710 toevallig in de buurt is, laat het ons dan weten 🙂

Terwijl de 420 een duidelijk oorsprongsverhaal heeft, is de geschiedenis van de 710 mysterieuzer. Sommigen geven aan dat 710 voor het eerst opdook in Urban Dictionary in 2010, maar de term werd pas in 2011 algemeen gekoppeld aan of geassocieerd met cannabis of concentraten.

PUBLICITE

Sommige bronnen wijzen TaskRok van Highly Educated aan als de bedenker van de term; in een interview met Leaf Online beweert hij de term te hebben bedacht tijdens een discussie met professionals uit de industrie van Healthstone en BeeHive Oil Clothing. TaskRok bracht ook een album uit (onder zijn bandnaam Task & Linus) op 10 juli 2011, getiteld ‘The Movement’, dat meerdere verwijzingen naar dabbing bevatte, waaronder een track genaamd ‘7:10’.

Hieronder staat een vertaalde infographic van de Weedmaps website die het 710 concept goed samenvat.

Infographic on the 710

Infographic on the 710

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed