Connect with us

Producten en hoe ze te eten

Waar gras niet naar moet ruiken

Slechte geur van cannabis

Mensen vergelijken cannabissoorten met verschillende geuren: citroen, dennen, kruidnagel, hout, skunk en zelfs diesel. Er zijn veel dingen waar Cannabis naar kan ruiken, maar duidt een van deze op een probleem?

PUBLICITE

Hier zijn de meest voorkomende olfactorische aanwijzingen dat er iets mis is met je wiet.

Het ruikt naar vers gemaaide wiet

De geur van vers gemaaid gras geeft aan dat het chlorofyl in cannabis wordt afgebroken tot ammoniak. Dit probleem treedt op tijdens het curing proces en geeft aan dat het onvolledig is.

curing – of rijping – is een volgende stap in het conserveringsproces van cannabis, na het drogen en voor consumptie. Goed drogen zorgt ervoor dat cannabis kan rijpen en zijn versheid tot twee jaar kan behouden. Als dit proces wordt overhaast of niet correct wordt uitgevoerd, loop je het risico cannabis te krijgen die naar gemaaid gras ruikt.

Drogen lijkt een beetje op het rijpen van wijn of kaas. Sommige cannabistelers beweren dat lang drogen de smaak van het eindproduct verbetert.

PUBLICITE

Het drogen en rijpen van cannabis kan lastig zijn. Het vereist een gecontroleerde omgeving, met specifieke niveaus van temperatuur, vochtigheid en luchtcirculatie. De eerste droogfase vindt plaats bij kamertemperatuur, met een luchtvochtigheid van 40-50% en een goede luchtcirculatie.

Na het initiële drogen worden de cannabisbloemen gescheiden van hun takken. Ze worden dan opgeslagen in een luchtdichte container op een koele, donkere plaats totdat de bloemen weer enigszins zijn gehydrateerd. Initieel drogen duwt het vocht naar het midden van de plant, maar langzaam uitharden in een luchtdichte pot dwingt het vocht om zich gelijkmatiger te verspreiden, wat bijdraagt aan het metabolisme van suikers, zetmeel en voedingsstoffen.

Het is belangrijk dat de container regelmatig wordt belucht tijdens het uitharden om de zuurstof die erin zit te vernieuwen. Wanneer curing nog niet is voltooid, ruikt cannabis naar vers gemaaid gras of gemaaid gras. Als het proces is voltooid, neemt de natuurlijke geur weer toe.

Als je cannabis ontvangt die naar ammoniak of vers gemaaid gras ruikt, geeft dit aan dat er iets mis is gegaan tijdens het droog- of hardingsproces. Waarschijnlijk is de cannabis niet volledig gedroogd.

PUBLICITE

Het ruikt naar schimmel

Een andere slechte geur waar je op moet letten is die van schimmel. Als je cannabis ruikt als een natte handdoek, kan dit duiden op schimmelvervuiling.

Schimmel treedt op wanneer de plant wordt gekweekt of opgeslagen in vochtige omstandigheden waardoor schimmel kan groeien. Dit gebeurt meestal tijdens de groeifase, maar ook na de oogst, als de plant niet goed gedroogd is. Als de cannabis eenmaal gedroogd en uitgehard is, is het onwaarschijnlijk dat er schimmelinfectie optreedt, tenzij de cannabis nat is.

Je kunt ook naar het uiterlijk van de cannabis kijken om te bepalen of deze beschimmeld is.

Helaas kunnen sommige schimmels het uiterlijk van trichomen (kristallen) nabootsen voor het ongeoefende oog.

Een goede vuistregel is: als iets er niet goed uitziet in je cannabis, kun je het beter niet consumeren.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed