Connect with us

Woordenlijst cannabis

Pijp

Een klein draagbaar apparaat dat wordt gebruikt om cannabis te roken. Pijpen zijn verkrijgbaar bij de meeste tabakswinkels en je favoriete headshop. De cannabisbloem wordt verpakt in de pijpenkop, die, zoals de naam al doet vermoeden, het komvormige deel is dat de cannabis bevat. Als je een pijp gebruikt om cannabis te roken, is het belangrijk om de carb, of het gat in de zijkant van de kop waar de bloem in zit, af te dekken.

PUBLICITE

Geschiedenis van de pijp

De geschiedenis van de pijp gaat minstens 4000 jaar terug, met bewijzen ontdekt in het oude Egypte. Overblijfselen van pijpen en tabaksbladeren zijn gevonden in Egyptische sarcofagen die dateren uit 2000 voor Christus. Ceremoniële pijpen zijn door de eeuwen heen ook gebruikt door Indianen, bij gebedsceremonies (men geloofde dat de rook van de pijp gebeden naar de geesten zond), in tijden van oorlog (symbolische ‘vredespijpen’ werden gepresenteerd als gebaar van goede wil) en als onderdeel van sociale bijeenkomsten.

Pijpen zijn door de geschiedenis heen ook gebruikt om cannabis te roken. Heilige mannen, in India en het Midden-Oosten bekend als Sadhus, gebruikten “droge pijpen” als alternatief rookmiddel voor de meer populaire waterpijp.

Vandaag de dag zijn pijpen een van de populairste apparaten voor het roken van cannabisbloemen, dankzij de ruime verkrijgbaarheid, het gebruiksgemak, de betaalbare prijzen en de verscheidenheid aan soorten, kleuren en stijlen. Hoewel pijpen op grote schaal worden gebruikt en verkocht, zijn ze niet zonder juridische controverse.

In 2003 startte het Amerikaanse Ministerie van Justitie een operatie met de naam Operation Pipe Dreams, waarbij tientallen glasblazers in het hele land op de korrel werden genomen – vooral popcultuuricoon en voorstander van cannabis Tommy Chong – en beschuldigd van “handel in illegale drugsparafernalia”. De daaruit voortvloeiende veroordelingen, waaronder Chong’s gevangenisstraf van negen maanden, en de daaropvolgende controverse inspireerden een nieuwe generatie glasblazers en zorgden voor een opleving van het pijpenmaken in de VS die tot op de dag van vandaag voortduurt.

PUBLICITE

Pijpsoorten

Er zijn veel verschillende soorten pijpen, waaronder handpijpen, one-hitters, steamrollers en zelfs ambachtelijke pijpen geïnspireerd op literatuur en films.

Handpijpen

Handpijpen, ook wel ‘lepels’ genoemd, zijn het meest gebruikte type pijp om cannabis te roken. Handpijpen passen in de palm van je hand en bestaan uit een kom waarin je de bloem verpakt en een steel waardoor je de rook inhaleert. Er is een gat aan de onderkant van de ketel dat de rook door de steel laat gaan en een groter gat aan de zijkant, een carb genaamd, waarmee rokers de luchtstroom kunnen regelen.

Handpijpen worden meestal van glas gemaakt, maar er zijn ook metalen en houten pijpen verkrijgbaar.

Eenhitters

One-hitters, die ook wel chillums werden genoemd, zijn kleine pijpen, meestal 5 tot 10 centimeter lang, in de vorm van een buis met een mondstuk aan het ene uiteinde en een kleine opening voor de cannabisbloem aan het andere.

PUBLICITE

Deze pijpjes worden one-hitters genoemd omdat de hoeveelheid cannabis die ze kunnen bevatten vaak klein is – het equivalent van één hit.

Steamrollers

Steamrollers combineren de kenmerken van handpijpen en one-hitters. Ze zijn meestal cilindervormig, vergelijkbaar met een one-hitter, maar lenen sommige kenmerken – zoals een carburateur en een grotere kop – van een handpijp. Het belangrijkste verschil tussen een stoomwals en een handpijp is de open ruimte aan de voorkant van de stoomwals, waardoor een grotere luchtstroom mogelijk is.

Pijpen geïnspireerd door populaire cultuur

Iconen uit de populaire cultuur hebben ook hun eigen categorieën pijpen geïnspireerd, waaronder de Sherlockpijp (populair geworden door de fictieve detective Sherlock Holmes en gekenmerkt door zijn lange, gebogen vorm) en de Gandalfpijp (oorspronkelijk een kerkwachterspijp genoemd en geassocieerd met de tovenaar Gandalf uit de serie Lord of the Rings, deze pijp is vergelijkbaar met de Sherlock maar aanzienlijk langer).

Hoe gebruik je een pijp

?
Het gebruik van een pijp is een van de eenvoudigste manieren om cannabis te roken. Om te beginnen met roken met een pijp:

Neem een kleine hoeveelheid cannabisbloem en breek deze met je handen of een grinder, doe de cannabis vervolgens in de kop van de pijp. De sleutel is om de kom niet te strak in te pakken. Houd de pijp in de palm van je hand en plaats je vinger of duim op de carburateur, die zich, afhankelijk van het type pijp dat je gebruikt, aan de zijkant of het uiteinde van de pijp bevindt.

Als je een eenhitter gebruikt, hoef je de carburateur niet te bedekken. Plaats je aansteker dicht bij het oppervlak van de ketel en inhaleer terwijl je je vinger op de carburateur houdt. Zo trek je de vlam naar de ketel, ontsteek je de cannabis en creëer je rook om door de steel te inhaleren.

Zodra je bloem begint te branden en rood wordt, haal je de vlam weg van de kom. Je kunt de as brandend houden door de carburateur af te dekken en af te dekken door te tikken terwijl je inhaleert. Adem uit en herhaal tot je alle cannabis in de kom hebt opgerookt.

Hoe maak je een glazen pijp schoon

?
Bij veelvuldig gebruik kunnen pijpen residu ophopen dat ze kan verstoppen en de smaak van de rook kan veranderen. Cannabisgebruikers moeten hun pijpen regelmatig schoonmaken voor een optimale ervaring.

Een pijp schoonmaken

  • Plaats de pijp in een afsluitbare plastic zak, vul de zak met isopropylalcohol (wrijfalcohol) om de hele pijp onder te dompelen en voeg een theelepel zout toe. Keukenzout (natriumchloride) of Epsomzout (magnesiumsulfaat) zijn beide geschikt. Laat de pijp tot 12 uur in de container of zak weken. Dit geeft de alcohol de tijd om de hars op te lossen
  • Als de pijp de tijd heeft gehad om te weken, schud de zak dan krachtig om de hars van de moeilijk bereikbare plekken van de pijp te verwijderen.
  • Haal de pijp uit de zak en was hem grondig met water en afwasmiddel. Laat de pijp drogen.

Als je geen zakje bij de hand hebt, kun je je pijp ook schoonmaken in een klein afsluitbaar bakje. Sla de stap “flink schudden” echter over om te voorkomen dat je pijp breekt.

Veel gestelde vragen

Hoe rook je een pijp zonder carburateur

Het roken van wiet in een pijp zonder carburateur verschilt niet veel van het roken van een pijp met carburateur. Een pijp zonder carburateur vereist gewoon een iets sterkere trekkracht om de rook door de pijp af te voeren. Bij het gebruik van een pijp zonder carburateur moeten rokers er ook rekening mee houden dat ze rook verliezen die uit de ketel verdwijnt, in plaats van door de pijp, wanneer de kers brandt.

Omdat je minder controle hebt over de luchtstroom door de pijp, kan het nuttig zijn om te beginnen met kleinere trekjes totdat je een beter gevoel krijgt voor de pijp en je eigen longcapaciteit.

Hoeveel kosten wietpijpen normaal

Een standaard glazen pijp kost meestal tussen de €20 en €35. Uitgebreidere of op maat gemaakte stukken kosten tussen de 100 en enkele honderden euro’s, of zelfs meer.

Wat is het verschil tussen een muntstuk, een bowl en een pijp?
Een “stuk” is een algemene term voor een pijp of een ander ambachtelijk rookapparaat. Een “bowl” is de opening in een pijp waar de bloem is verpakt, hoewel de term soms synoniem kan worden gebruikt met pijp om het hele stuk te beschrijven.

Wat is het verschil tussen een pijp, een bubbler en een waterpijp?
Een pijp is een basisapparaat voor droog roken dat bestaat uit een kop en een hals, terwijl een waterpijp een waterpijp is met een kop die verbonden is met een downpipe, die de rook door het water filtert voordat het de gebruiker bereikt. Een bubbler is ook een waterpijp, maar is een handpijp met een vaste ketel en waterkamer.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed