Connect with us

Woordenlijst cannabis

Saus

Saus is een cannabisextract met een kleverige, vloeibare consistentie. Sauce-extracten staan bekend om hun hoge gehalte aan terpenen, waardoor ze een ongelooflijk robuust smaakprofiel hebben.

PUBLICITE

Saus wordt meestal geproduceerd met behulp van een uniek proces dat is ontworpen om een eindproduct met twee componenten te creëren: cannabinoïderijke kristallen met een hoog THC-gehalte, gesuspendeerd in een terpenenrijke olie.

Meer over de saus

Cannabisextracten worden vaak genoemd naar hun uiterlijk, textuur, kleur en vormbaarheid. Daarom zie je extracten met namen als shatter, badder, crumble, suiker en olie.

De saus is niet anders. De unieke combinatie van kristallen en terp saus geeft het extract een stroperige, marmelade-achtige consistentie.

Naast de consistentie staat de saus bekend om zijn geïsoleerde cannabinoïden en hoge terpeengehalte. Omdat de terpenen en cannabinoïden van elkaar gescheiden zijn, zijn ze mogelijk niet gelijkmatig verdeeld in het eindproduct. Als gevolg daarvan kunnen twee verschillende dabs van dezelfde saus twee zeer verschillende niveaus van terpenen en cannabinoïden bieden en dus twee verschillende ervaringen.

PUBLICITE

Saus maken: de basis

Het extractieproces is ongeveer hetzelfde als bij het maken van andere extracten op basis van oplosmiddelen. Net als bij de andere concentraten zijn de oplosmiddelen die gebruikt worden om de saus te maken butaan, propaan, ethanol en superkritische koolstofdioxide (CO2).

De saus kan worden gemaakt van gedroogde of vers ingevroren bloemen van elke cannabissoort. Als de saus wordt gemaakt van gedroogde bloemen, bevat deze over het algemeen minder terpenen. En als de saus is gemaakt van vers ingevroren bloemen, is het technisch gezien een soort ‘levende hars’ (live resin) en zal het over het algemeen een sterker smaakprofiel hebben.

Hoe verschilt het maken van een saus van andere extracten?
Het belangrijkste doel van het maken van de saus is om de belangrijkste cannabinoïden, met name THC, te laten kristalliseren en scheiden van de terpenen. Dit maakt de saus heel anders dan andere extracten.

Waar extracten zoals shatter, budder of wax als doel hebben om de cannabinoïden en terpenen volledig geïntegreerd en uniform te houden in termen van kleur, textuur en potentie, heeft de saus verschillende niveaus van uniformiteit terwijl het nog steeds zijn doel bereikt: hoge potentie en smaak.

PUBLICITE

Het verwijderen van oplosmiddelen duurt bij saus veel langer dan bij andere extracten. Terwijl bij de productie van shatter meestal het grootste deel van het oplosmiddel wordt verwijderd in een gesloten systeem en het extract onmiddellijk 24-72 uur in een vacuümoven wordt geplaatst om de resterende oplosmiddelen te verwijderen, kan het maken van saus een paar dagen tot een paar weken duren. Dit komt doordat sausproducenten, in plaats van alle oplosmiddelen in één keer te verwijderen, het oplosmiddel bewust langer in het mengsel laten om de THCA of CBDA verbindingen te laten kristalliseren.

Bovendien manipuleren extractietechnici de temperaturen die tijdens het proces worden gebruikt om de tijd te regelen die nodig is om de resterende oplosmiddelen te laten verdampen, zodat er kleine of grote kristallen ontstaan.

Als het proces is voltooid en alle oplosmiddelen uiteindelijk zijn verdampt, houden de extractieproducenten het eindproduct over: een saus die een combinatie bevat van cannabinoïderijke kristallen en terprijke olie.

Wat is een levende harssaus?
Levende harssaus wordt gemaakt van vers plantmateriaal dat direct na de oogst is ingevroren, in plaats van gedroogde en gepekelde bloemen, waardoor hogere niveaus van terpenen intact blijven. Daarom geven consumenten die waarde hechten aan terpenen en smaak meestal de voorkeur aan dit type saus boven andere concentraten.

Wat is colofoniumsaus?
Levende colofoniumsaus wordt gemaakt van verse bevroren kruiden in een tweedelig proces dat begint met het zeven van de verse bevroren kruiden in vloeibare stikstof om een droge zeef te creëren, waarna de resulterende zeef bij lage temperatuur wordt geperst.

Het terprijke concentraat wordt in omstandigheden geplaatst die kristallisatie bevorderen, zodat cannabinoïden zoals THC zich kunnen afscheiden van de rest van het concentraat. Live rosin gebruikt geen oplosmiddelen, maar het eindproduct is vergelijkbaar met een saus op basis van oplosmiddelen.

Gemeenschappelijke sausproducten

Afhankelijk van de grootte van de cannabinoïdekristallen en de algehele consistentie van de saus, kunnen de kristallen, ook bekend als diamanten, volledig worden gescheiden van de terpeenrijke saus. Dit proces wordt ook wel “diamantextractie” genoemd.

De terp sauce bestaat meestal voor meer dan 50% uit terpenen, hoewel alle minder belangrijke verbindingen in de geëxtraheerde plant nog steeds aanwezig zijn en bijdragen aan de effecten. terp sauce wordt soms verpakt in vaper cartridges. Deze patronen worden sauspatronen genoemd.

Omdat het distillatieproces dat wordt gebruikt om het distillaat voor vape-cartridges te produceren alle natuurlijke terpenen van de plant verwijdert, mengen sommige extractors de terp sauce met het ruwe distillaat om rasspecifieke vape-cartridges te produceren. Het doel van een strain-specifieke vape-cartridge is om de smaak en effecten van de originele strain opnieuw in het uiteindelijke extract te introduceren.

Is de hele vape een volledig spectrum?
Hoewel de exacte definitie nog steeds een veelbesproken onderwerp is, verwijst de term ‘volspectrum’ naar een cannabisextract dat de oorspronkelijke samenstelling behoudt van verbindingen die aanwezig zijn in de trichomen van de cannabisplant, zonder de vetten, wassen en lipiden die ze bij elkaar houden.

Omdat de meeste extractieprocessen de neiging hebben om sommige van deze verbindingen te verwijderen of te denatureren, wordt de term ‘volledig spectrum’ gebruikt om te verwijzen naar extractieprocessen die alle chemische stoffen intact laten, en in het bijzonder alle cannabinoïden en terpenen.

Niet alle sauzen slagen erin om alle bestanddelen in het eindproduct te behouden, dus niet alle sauzen zijn volledig spectrum.

Wat betekenen HTFSE en HCFSE?
Volspectrumsaus van verwerkt plantaardig materiaal valt in een van de twee categorieën: HTFSE (high terpene full-spectrum extracten) of HCFSE (high cannabinoid full-spectrum extracten).

De HTFSE is het vloeibare deel van de saus, dat altijd meer dan 50% terpenen bevat. Het HCFSE-gedeelte van de saus bestaat voornamelijk uit cannabinoïde kristallen omgeven door een beetje terpeensaus.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed