Connect with us

Woordenlijst cannabis

Diamanten

Diamanten zijn de kristalstructuren die zich ontwikkelen in sauce, een cannabisconcentraat dat bekend staat om zijn glanzende, vloeibare textuur.

PUBLICITE

Wat zijn THCA diamanten?

Laten we het uitleggen. De THCA is tetrahydrocannabinolzuur, de voorloper van THC, de meest voorkomende en bedwelmende cannabinoïde in cannabis.

Bij blootstelling aan hitte verandert THCA, dat niet bedwelmend is, in het psychotrope THC, wat de klassieke cannabis euforie veroorzaakt. Diamanten zijn een andere term voor de kristallijne structuren die zich vormen in de saus, een terpeenrijk cannabisconcentraat met een vloeibare textuur. Voeg twee en twee samen en je krijgt een term voor de THCA-rijke kristallen die zich vormen in de saus.

De saus wordt gemaakt met behulp van een gesloten-lussysteem dat de resulterende oplossing onder verschillende drukken en temperaturen laat bezinken. Deze omgeving bevordert de natuurlijke scheiding van de belangrijkste cannabinoïden, waaronder THCA in diamantvorm (of THC-diamanten zoals ze soms ten onrechte worden genoemd), van het terpeenrijke vloeibare deel.

De resulterende saus kan een mengsel bevatten van terpenenrijke vloeistof en THCA-diamanten. Verdere verwerking kan ook de THCA diamanten scheiden en verfijnen tot kristallijne THCA, een concentraat in poedervorm dat bijna uitsluitend bestaat uit het cannabinoïde zuur.

PUBLICITE

Het verschil tussen terp sauce en kristallijn

Fans van concentraten zullen bekend zijn met patronen van saus, of vape patronen geladen met saus hoog in terpenen. Cannabisdiamanten kunnen ook verwijzen naar de kristallijne structuren die overblijven nadat de terpensaus is verwijderd uit het oorspronkelijke sausmengsel. Deze diamanten zijn meestal bedekt met overgebleven terp saus. Diamanten kunnen ook verwijzen naar pure kristallijne THCA die is geïsoleerd uit geraffineerde olie.

Het belangrijkste verschil tussen deze soorten diamanten is de manier waarop ze worden geëxtraheerd en verwerkt. Of ze nu gepresenteerd worden als een extract met een hoog terpeengehalte of verpakt worden als geïsoleerde THCA, diamanten zijn altijd kristallijne structuren van pure THCA. Onthoud dat deze diamanten ten onrechte pure THC worden genoemd, maar in werkelijkheid hebben ze de vorm van pure THCA.

Hoe zien THCA diamanten eruit

De grootte en vorm van diamanten weerspiegelen niet noodzakelijk de kwaliteit van de grondstoffen. Temperatuur, vochtigheid, chemische onzuiverheden en oplosmiddelen die gebruikt worden in het extractieproces kunnen allemaal invloed hebben op de grootte en vorm van diamanten.

De grootte van diamanten varieert van zeer kleine tot grote stukken. THCA kan in verschillende vormen kristalliseren, maar alleen als het wordt blootgesteld aan variabelen zoals temperatuur, vochtigheid en chemische onzuiverheden. Sterolen, lipiden en zelfs terpenen kunnen onzuiver worden en het verloop van de kristallisatie veranderen.

PUBLICITE

Net zoals chemische variabelen de kristallisatie van suiker verstoren om melasse te creëren, verstoren terpenen en andere binnendringende verbindingen de kristallisatie van THCA in verschillende mate, waardoor de structuur van de diamant wordt beïnvloed. De unieke terpeenprofielen die afhankelijk zijn van de gebruikte cannabisvariëteit kunnen de grootte en samenstelling van de diamanten die ontstaan in ongeraffineerd cannabisextract veranderen.

De uiteindelijke grootte en vorm wordt ook beïnvloed door de oplosmiddelen die tijdens het extractieproces worden gebruikt. Verschillende vormen en groottes betekenen echter niet noodzakelijkerwijs verschillende zuiverheidsniveaus. De fysieke eigenschappen van een diamant zijn meer een weerspiegeling van de weg naar kristallisatie dan een indicator van de mate van zuiverheid.

Maken THCA diamanten je high?

Ja, zolang je ze verhit tot het cannabinoïde conversiepunt. THCA is van zichzelf niet giftig, maar het wordt omgezet in giftige THC wanneer het wordt blootgesteld aan hitte. Wanneer je THCA-diamanten verdampt met behulp van een dab rig, e-rig of tabletop vaporizer, verandert de THCA in actieve THC. De THC in de damp bindt zich vervolgens aan receptoren in het endocannabinoïde systeem van je lichaam, waardoor een bedwelmend effect ontstaat.

Is THCA legaal?
Hoewel het technisch niet in de Franse wet staat, is THCa illegaal in dezelfde verhoudingen als THC…

Wat is diamant delven?

De diamantextractie is een industrieterm voor het proces van het maken van THCA-diamanten en het oogsten ervan uit de saus. Afhankelijk van de grootte van de cannabinoïde kristallen en de algehele consistentie van de saus, kan het mogelijk zijn om de kristallen volledig te scheiden van het concentraat. Idealiter zou de extractie van de diamanten moeten resulteren in twee verschillende producten: pure kristallijne THCA diamanten en een terpensaus die meer dan 50% terpenen bevat, evenals alle andere geëxtraheerde cannabinoïden.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed