Connect with us

Producten en hoe ze te eten

Hoe maak ik mijn molen schoon?

Hoe maak je je molen schoon?

Een slijpmachine raakt verstopt tijdens het gebruik. Vormingen van kief op de wanden verhinderen een goede rotatie, maken het moeilijk om de machine te openen en verminderen de efficiëntie van de machine. Hier zijn een paar tips voor het goed schoonmaken van je molen en het verwijderen van de pollen die erin rondhangen, zonder dit al met al zeer nuttige gereedschap te beschadigen.

PUBLICITE

De tandenborstel

Net als bij mensen is het poetsen van de tanden van de molen essentieel voor een goede werking. En als het erom gaat om in de kleinste hoekjes en gaatjes te komen, lijkt een tandenborstel het meest geschikt om de gezondheid van je slijpmachine te herstellen. Je kunt ook kleine borsteltjes gebruiken, zoals die tussen je oude schoolspullen liggen of een mascararolletje (dank u mevrouw). Het gebruik van een borsteltje is de eenvoudigste en snelste techniek om snel en effectief schoon te maken.

Vriezen

vriezen kan het makkelijker maken om kief te verwijderen die vastzit in de tanden van de grinder en aan de uiteinden van het apparaat. Open de verschillende onderdelen van de grinder. Laat het 45 minuten afkoelen en haal het er dan uit. Tik zoals gewoonlijk tegen een plat oppervlak, hier zouden de pollen er direct af moeten vallen. Als er stuifmeel aan de zijkanten achterblijft, is een tandenborstel voldoende om het eruit te halen.

Een melkbad

Oké, het is niet erg hygiënisch als je de melk daarna wilt consumeren om je molen te laten weken. Maar als je volle melk gebruikt, kan de THC die in het korstige afval zit, geabsorbeerd worden. Niet aan te raden met plastic en houten molens.

90% alcohol

Deze techniek is het meest effectief en werkt met alle molens behalve die van acryl. Open eerst alle onderdelen van de grinder en dompel ze in een bak met 90% alcohol. Het wier afval zal oplossen in de alcohol. Verwijder de onderdelen van de grinder, veeg ze af met een doek en laat de alcohol verdampen. Als de alcohol op is, hou je een beetje extractie over.

PUBLICITE

Zep en heet water

Voor degenen die teleurgesteld zijn in het vorige experiment, of voor degenen die een acrylmolen bezitten, is er nog een laatste oplossing die eenvoudiger en effectief is als laatste redmiddel. Heet water, zeep, een borstel en klaar is kees.

Het is niet aan te raden om de slijper met een scherp voorwerp te bekrassen. De krassen en nawerkingen die het puntige gereedschap achterlaat, kunnen de muren beschadigen. Deze krassen zullen toekomstige pollenkorst in de hand werken en uiteindelijk je grinder ten gronde richten.

Théo Caillart

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed