Connect with us

Producten en hoe ze te eten

Wat is ice-o-lator?

Ice-o-lator

Ice-o-lator, ook bekend als iceolator of ice hash, is een zeer krachtige soort hasj. Het productieproces bestaat uit een extractie met behulp van ijs en water. Het kan natuurlijk gebruikt worden met elke aromatische plant, zoals munt of lavendel.

PUBLICITE

In het geval van cannabis bestaat het proces uit het extraherenvan de hars met behulp van ijswater, om trichomen te isoleren, de cannabisklieren die cannabinoïden en terpenen produceren en die aanwezig zijn op de bloemen en bladeren van cannabisplanten.

Het ijskoude water, waarvan de temperatuur tussen de 2 en 5°C moet liggen, breekt de trichomen, die daardoor naar de bodem van de container vallen, terwijl het organische materiaal naar de oppervlakte drijft. De trichomen worden vervolgens losgemaakt in het koude water en verzameld in een speciale zak.

Het Nederlandse bedrijf Pollinator brengt sinds 1992 ijs-o-latorzakken op de markt. De bodem van de zakken is gemaakt van een zeef en heeft verschillende maaswijdten. De zakken kunnen dus worden gestapeld om de benodigde elementen te filteren en terug te winnen.

Van plant tot cannabishars

Het extractieproces begint dus met zakken gevuld met water en ijs, waarin de plantaardige materialen worden ondergedompeld om de trichomen los te maken, waarbij ervoor wordt gezorgd dat de watertemperatuur wordt gerespecteerd.

PUBLICITE

De trichomen worden vervolgens van de plant gescheiden en in de volgende zak gedeponeerd. De eerste zak met grasresten kan dan worden verwijderd. De bewerking kan 4 of 5 keer worden herhaald, waarbij de grootte van de zeven geleidelijk wordt verkleind.

Een dunne laag hars zal uiteindelijk op de bodem van de laatste zak neerslaan. Hoe fijner de gebruikte zeef, hoe beter de kwaliteit.

De volgende stap is om de hars te laten drogen, bij voorkeur in de open lucht. Dit stadium mag niet onderschat worden. Onvolledig drogen kan leiden tot het verschijnen van schimmel.

Bovendien zorgt deze stap ervoor dat het tetrahydrocannbaninol (THC) een proces van decarboxylering ingaat.

PUBLICITE

Ice-o-lator kan verschillende kleuren hebben, afhankelijk van zowel de cannabinoïde- als terpeensamenstelling van de variëteit die gebruikt is om het te maken. De kleur kan variëren van kaki groen tot donkerbruin. De zuiverste kwaliteit varieert normaal gesproken rond amberkleurig.

Zoals bij elk extractieproces, is het resultaat een krachtig product.

Ice-o-lator is gemakkelijk te vinden in Amsterdamse coffeeshops of Spaanse Cannabis Clubs.

Je kunt goede ice-o-lator harsen kopen op de CBD marktplaats BuyCBD.net.

Mehdi Bautier

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed