Connect with us

Producten en hoe ze te eten

Inleiding tot cannabisextracties

Wiet Dragon Ball

Extractie is een techniek waar steeds meer over gesproken wordt in de cannabiswereld.

PUBLICITE

Over de hele wereld zijn verschillende extractiemethoden ontwikkeld. Mensen gebruikten extracten om kleurstoffen, parfums, aroma’s en remedies te maken.

Als je deze gids leest en geïnteresseerd bent in cannabisextractie, dan zouden termen als trichomen, BHO, BubbleHash of 710 geen geheimen voor je mogen hebben. Zo niet ga HIER! Voor de rest van jullie, laten we beginnen met wat muziek:

Dit komt in de vorm van Shatter, Wax, BubbleHash, Ice-O-Lator of zelfs Rosin. Waar komt de extractie vandaan? Is het gevaarlijk? Wordt het alleen uit Cannabis gewonnen? Wij vertellen je er alles over!

PUBLICITE

Hoe lang wordt dit proces al gebruikt?
Al duizenden jaren ontdekt de mens de voordelen van plantenextracten. De eerste extracties werden gemaakt door alcoholische fermentatie in infusie, maceratie of afkooksel. Zelfs vandaag de dag, en ondanks de vele vooruitgang die is geboekt, blijven kennis van technieken en knowhow een essentieel element in het verkrijgen van een kwaliteitsextractie.

Wat zijn de belangrijkste extractiemethoden?
Laten we nu eens kijken wat de belangrijkste extractiemethoden zijn en hoe ze verband houden met cannabisextractie:

De Filtratie: Deze techniek stamt uit de prehistorie en, zoals de naam al doet vermoeden, zorgt ervoor dat “onzuiverheden” eruit worden gefilterd. In de praktijk is dit vergelijkbaar met het maken van hasjiesj / Bubble Hash. Nadat de bloemen gesneden en gedroogd zijn, worden ze tegen zeven met verschillende diameters gelegd om de gewenste kwaliteit te verkrijgen. Je hebt waarschijnlijk al je eigen filterextracties gemaakt met je 4-delige grinders!

https://www.instagram.com/p/BJw6NOFhkNN/

PUBLICITE

De Drukker (Of RosinTech): Je maakt bijna elke dag extracties. Of het nu is om ’s ochtends je verse sinaasappelsap te maken of om de lucht uit je vel te laten wanneer je een joint rolt en klaar bent om te lijmen. In de praktijk staat deze techniek bekend als Rosin Tech. Cannabisbloemen worden onder voldoende druk en temperatuur tussen twee platen geperst om de beroemde hars te extraheren. Een eenvoudige stijltang en wat bakpapier is alles wat je nodig hebt, hoewel een echte pers veel beter is..

Decoctie, infusie, maceratie: al deze technieken werden veel gebruikt door je grootouders. Of het nu is om jam, thee of opa’s zelfgemaakte peer te maken, alles wordt gebruikt. In de praktijk gebruiken we deze technieken om Marrakech boter te maken, rums te schikken of zelfs om onze eigen E-liquid te maken.

Hydrodistillatie: Deze techniek wordt al gebruikt sinds het oude Egypte en maakt gebruik van verdamping om de essentiële oliën uit de plant te halen. In de praktijk wordt het niet veel gebruikt in de cannabiswereld. In de industrie wordt het echter veel gebruikt en bijna alle essentiële oliën worden op deze manier geëxtraheerd.

Extractie met oplosmiddelen: Dit type extractie is veel recenter, het dateert uit de 19e eeuw, en werd gebruikt om de problemen op te lossen die samenhingen met de onmogelijkheid om bepaalde concentraten in water te extraheren. De praktijk dook ongeveer veertig jaar geleden voor het eerst op in de cannabiswereld. Destijds bleef het een zeer marginale praktijk, maar tegenwoordig, met de legalisatie in veel Amerikaanse staten, is extractie met oplosmiddelen in volle gang.

In de VS is extractie al de grootste tak van de cannabisindustrie, dankzij alle mogelijke toepassingen.

Talloze merken bieden extractiesystemen in alle soorten en maten. Bij deze extractors moet je de keuze van het extractiegas maken. Het meest gebruikte extractiemiddel is Butaan (hetzelfde gas dat in je aanstekers wordt gebruikt). De laatste jaren is ook DME (Di Methyl Ether) op de markt verschenen. Dit gas wordt al gebruikt in veel spuitbussen en in de farmaceutische en voedingsmiddelenindustrie.

De laatste stap in het extractieproces is het zuiveren van je product. Zodra je concentraat is gemengd met het gas, moet je het purgen zodat het geschikt is voor consumptie. Dit is een essentieel punt en we zullen het in detail behandelen in een latere gids.

https://www.facebook.com/legalisationdouce/videos/1009546799161472/

We hebben deze lijst opzettelijk gestopt omdat dit de methoden zijn die je het meest zult tegenkomen. Nu je meer vertrouwd bent met de processen waarmee extracties kunnen worden gemaakt, laten we eens kijken naar wat er kan worden geëxtraheerd!

Wat kan worden geëxtraheerd

Over het algemeen omvat de term extractie alle technieken om aromatische of farmacologische verbindingen te isoleren. Een extractie kan ook worden gedefinieerd met de bekende term essentiële olie. Essentiële oliën worden bijvoorbeeld al sinds mensenheugenis gebruikt vanwege hun stimulerende eigenschappen, met name op de cellulaire activiteiten van planten en dieren, of remmende eigenschappen, bijvoorbeeld op microben (desinfectie).

Recent onderzoek naar hennepolie en zijn antibacteriële eigenschappen is ook veelbelovend en wijst op een veelheid aan medische toepassingen. Veel planten met oliën die rijk zijn aan actieve moleculen worden gebruikt voor therapeutische doeleinden. De deugden van munt, salie, rozemarijn en vele andere zijn al sinds mensenheugenis bekend en staan nog steeds buiten kijf.

De technieken die recent zijn ontwikkeld in de medische en recreatieve cannabisindustrie kunnen worden gereproduceerd op culinaire planten of planten die aromatische verbindingen bevatten zoals bepaalde lipiden.

Rozemarijn is een goed voorbeeld: de essentiële olie ervan kan gemakkelijk worden geëxtraheerd met niet-waterige oplosmiddelen zoals dimethylether en zonder enig gevaar worden gebruikt voor menselijke consumptie. De bloeiende toppen van Helichrysum trekken ook de aandacht van de wetenschappelijke gemeenschap dankzij de mogelijke aanwezigheid van ‘anti-kanker’ terpenen en CBG.

De olie uit deze bloem geëxtraheerd door superkritische CO2 bevat monoterpenen, sesquiterpenen en neryl acetaat. Deze extractie heeft de bijnaam “Boxer Oil” en wordt voorgeschreven bij de behandeling van hematomen en heeft antioxiderende, antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen.

Waarom extraheren?
De meeste mensen die geen kennis hebben van extractie zullen je vaak hetzelfde vertellen:

 • Het is een hard drug!
 • Extracties verwijderen alleen de gewenste moleculen uit de plant. Er is geen “zuiverder” product dan een extractie, omdat het alle overbodige delen van de plant verwijdert. Dit is de kwintessens van het product.

  Extracties maken deel uit van je dagelijks leven:

  • Medicijnen
  • Levensmiddelen (Tomatenconcentraat / Gedehydrateerde puree / Oliën …)
  • Dranken (Siropen / Likeuren)

  Of het nu gaat om extractie door middel van infusie, maceratie, verdamping, met of zonder oplosmiddelen … Je wordt elke dag omringd door extracten.

  Extracties zijn daarom essentieel!

  Veiligheidsmaatregelen tijdens een extractie

  Bij elke extractie moeten veiligheidsmaatregelen worden genomen. Zelfs als oplosmiddelvrije extractietechnieken relatief “veilig” blijven, lijkt het essentieel om onder goede omstandigheden te werken bij het gebruik van een hydraulische pers met verwarmde platen.

  In deze sectie richten we ons op de veiligheidsmaatregelen die in acht moeten worden genomen bij het extraheren met oplosmiddelen. Wanneer je gas door je grondstof laat stromen, “ontvet” je de plant in zekere zin van zijn hars. In zijn vloeibare vorm wordt de kracht van het oplosmiddel gebruikt om moleculen (zoals THC en CBD) te extraheren en te concentreren.

  Bij atmosferische omgevingsdruk zet butaan of Di Methyl Ether (DME) bijna onmiddellijk uit en verandert in een gas. Dit betekent dat wanneer je een extractie uitvoert in een open circuit, het gas een endotherme reactie teweegbrengt die de buis onmiddellijk bevriest. Wees voorzichtig met je vingers, draag handschoenen en vermijd zoveel mogelijk contact met het metaal tijdens deze fase (anders kom je vast te zitten…)

  Houd er altijd rekening mee dat je tijdens je extracties niet in een gesloten omgeving mag zijn. Er mogen geen vlammen worden aangestoken bij het hanteren van de flessen en, meer in het algemeen, er mogen GEEN Vlammen worden aangestoken van het begin tot het einde van je RUN (extractiesessie). We gaan dieper in op de veiligheidsmaatregelen in onze eerste gids over het extraheren van oplosmiddelen, maar als er één ding is waar je rekening mee moet houden, dan is het dit:

  Jouw leven is kostbaar. Als je wilt extraheren, kan niemand je tegenhouden, maar hoe veiliger je werkt, hoe beter je in staat zult zijn om de extractiehandelingen uit te voeren/onder de knie te krijgen. Kennis en beheersing zijn de sleutel tot het verkrijgen van een perfect product.

  Deze gids loopt nu ten einde en opent de deur naar een reeks gidsen die in eerste instantie gericht zijn op oplosmiddelextractie. We werken ook aan extracties zonder oplosmiddelen, die gaandeweg zullen worden aangevuld. Hartelijk dank aan Hempulse voor de onschatbare hulp en kennis die ze ons tijdens het schrijven van deze gids hebben gegeven.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed