Connect with us

Producten en hoe ze te eten

De verschillende soorten oplosmiddelvrije cannabisextractie

De wereld van cannabisextracten groeit snel en is niet echt van plan om te stoppen. Op de meeste legale markten neemt de verkoop van concentraten gestaag toe en veroveren ze steeds meer marktaandeel. Deze opkomende trend in de publieke belangstelling heeft ongetwijfeld de verbeelding geprikkeld van zowel amateur- als professionele chemici.

PUBLICITE

Voor consumenten is het ook een opwindend fenomeen. Hasjfans weten dat keuze alles is. Een paar jaar geleden waren de enige cannabisextracten die zonder gebruik van chemische oplosmiddelen (butaan, propaan, enz…) werden geproduceerd kief, bubble hash (hasj gemaakt door koude extractie) of goede oude hasj.

Nieuwe extractiemethoden, met name extractie op basis van warmte zoals rosin, hebben geleid tot de behoefte van sommige consumenten om zich te wenden tot oplosmiddelvrije extractiemethoden. Hier zijn de belangrijkste oplosmiddelvrije cannabisextractiemethoden die je misschien niet kent, maar die steeds vaker hun weg vinden naar de schappen van de apotheken.

Oplosmiddelvrije colofonium en shatter

De rosin wordt beschouwd als de game changer van oplosmiddelvrije extractie. Het heeft de deur geopend naar veel nieuwe producten. Het principe achter rosin is om cannabis te onderwerpen aan een mix van druk en hitte om de actieve ingrediënten eruit te halen. Het resultaat kan variëren in vorm, maar resulteert over het algemeen in amberkleurige druppels THC, in een consistentie variërend van honing tot karamel.

Shatter zonder oplosmiddel

Shatter zonder oplosmiddel

Shatter zonder oplosmiddel is een soort rosine die eruit komt in de vorm van “glas”, en lijkt op BHO (butaan hasjolie), met het verschil dat het geproduceerd is met niets anders dan druk en hitte. Een olie van deze consistentie wordt bereikt door het gebruik van bepaalde variëteiten en een precieze combinatie van hitte en druk, met de juiste timing.

PUBLICITE

Sommige cannabiscultivars produceren meer of minder stabiele harsen. De uithardingstijd en afbraak van de trichomen hebben ook invloed op de consistentie van de olie. Hars kan worden verkregen uit een verscheidenheid aan plantmaterialen, waaronder net geoogste of al gedroogde bloemen, kief, water hasj en zelfs trimresten. De kleur, consistentie en het smaakprofiel variëren sterk afhankelijk van het basismateriaal.

De meeste oplosmiddelvrije oliën komen in sapvorm. Hun kleur kan variëren van transparant goud tot donker amber. De kwaliteit van het basismateriaal en de leeftijd beïnvloeden de kleur van het resultaat. Warmte en druk hebben invloed op de consistentie van de hars. Hogere temperaturen geven hardere, splinterachtige producten, terwijl lagere temperaturen een vloeibaarder resultaat geven.

Hars

Budder

Budder

Een ander type oplosmiddelvrije olie is budder, ook bekend als cakebeslag of whipped rosin. Deze producten worden gemaakt door zachte temperatuur en beweging toe te voegen aan het basisproces van colofonium. Het resultaat is een soort boter of balsem.

Deze techniek versterkt de aromatische eigenschappen van de olie aanzienlijk en resulteert in een materiaal dat gemakkelijker te deppen is.

PUBLICITE

 

 

Vriesdroog Hasj

Gevriesdroogde Hasj

Gevriesdroogde Hasj

Het heeft niets te maken met voedsel dat in de ruimte wordt geconsumeerd, afgezien van de manier waarop de olie wordt verkregen. In tegenstelling tot eerdere methodes waarbij positieve temperaturen werden gebruikt, onderzoeken deze nieuwe producten het effect van temperaturen dicht bij het vriespunt en zeer weinig druk. Men denkt dat deze polaire temperaturen de degradatie van trichomen voorkomen, en daarmee hun aromatische eigenschappen en de potentie van de plant. De machines die voor dit soort producten worden gebruikt zijn nog steeds erg duur en de techniek is op dit moment relatief avant-gardistisch.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed