Connect with us

Chili opent dialoog over legalisering cannabis

Gepubliceerd

on

Chili en cannabis

De Chileense parlementsleden Marcela Riquelme en Ana María Gazmuri hadden een ontmoeting met de nationale openbare aanklager, Ángel Valencia, en de directeur van de gespecialiseerde eenheid voor de bestrijding van georganiseerde misdaad, Ignacio Castillo, om een constructieve dialoog op te zetten over cannabis, zowel medicinaal als recreatief.

PUBLICITE

Parlementslid Gazmuri deelde een tweet waarin ze aangaf dat de bijeenkomst zich richtte op de uitdagingen die zullen voortvloeien uit de uitvoering van de anti-drugswet, in het bijzonder de nieuwe aanduiding van Wet 20.000, die de medische teelt van cannabis toestaat.

De openbare aanklager van zijn kant zei volgens La Maria Juana: “Ik heb de verantwoordelijkheid om de wet correct toe te passen en de openbare aanklagers de middelen te geven om de ernstigste misdaden te vervolgen. In die zin zal het Openbaar Ministerie een algemene instructie uitvaardigen om de onderzoeksaanbevelingen van aanklagers in zaken met betrekking tot drugshandel bij te werken, waarbij een duidelijk onderscheid wordt gemaakt tussen persoonlijk gebruik en gebruik voor medische doeleinden, vooral met de nieuwe wet die is ingevoerd.”

Chili luistert naar cannabisgebruikers

Volgens ElPlanteo betekent deze doorbraak het einde van een jarenlange strijd, zowel van de kant van de burgermaatschappij als van het Congres. De wet van 20.000 is gewijzigd ten gunste van cannabis consumenten, een belangrijke stap volgens cannabis voorstanders om de ongerechtvaardigde vervolging van cannabis patiënten en consumenten te voorkomen.

De opening van de dialoog over cannabis tussen de afgevaardigden, de nationale openbare aanklager en de eenheid die gespecialiseerd is in de strijd tegen de georganiseerde misdaad is een fundamentele stap in de richting van een meer inclusief en rechtvaardig wettelijk kader voor de cannabisgemeenschap in Chili. Deze bijeenkomst kan het startpunt zijn voor toekomstige samenwerking en beleid waar zowel medicinale cannabispatiënten als volwassen recreatieve gebruikers baat bij hebben.

PUBLICITE

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Geef een reactie

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed