Connect with us

De gouverneur van Californië annuleert wetsvoorstellen om coffeeshops te legaliseren en bepaalde psychedelische planten te decriminaliseren

Gepubliceerd

on

Gavin Newsom

Dit weekend sprak de Democratische gouverneur Gavin Newsom zijn veto uit over een wetsvoorstel om “coffeeshops” te legaliseren, een ander om bepaalde psychedelische planten te decriminaliseren en een derde wetsvoorstel dat nieuwe beperkingen zou opleggen aan de etikettering en verpakking van cannabisproducten.

PUBLICITE

In zijn vetoboodschap over het wetsvoorstel cannabis coffeeshops, dat cannabis dispensariums zou hebben toegestaan frisdranken en voedsel te verkopen, zei Newsom dat de maatregel “de langdurige rookvrije werkplekbescherming van Californië zou kunnen ondermijnen”, maar hij drong er bij de opsteller van het wetsvoorstel op aan dit probleem in latere wetgeving aan te pakken.

In zijn veto over het wetsvoorstel om bepaalde psychedelische planten te decriminaliseren, waaronder mescaline, DMT, psilocybine en psilocine, zei Mr. Newsom dat terwijl “peer-reviewed wetenschap en persoonlijke anekdotes” hem aanzetten tot “het ondersteunen van nieuwe mogelijkheden om geestelijke gezondheid te behandelen door middel van psychedelische drugs”, hij van mening is dat de staat eerst moet “beginnen met het opstellen van gereguleerde behandelingsrichtlijnen”, inclusief “informatie over doseringen, behandelingsrichtlijnen, regels om uitbuiting tijdens begeleide behandelingen te voorkomen, en medische goedkeuring voor de afwezigheid van onderliggende psychoses”.

“Ik dring er bij de wetgevende macht op aan om mij volgend jaar wetgeving te sturen die therapeutische richtlijnen bevat. Daarnaast ben ik vastbesloten om samen te werken met de wetgevende macht en de auteurs van dit wetsvoorstel om wetgeving te ontwikkelen die het gebruik ervan toestaat en een kader overweegt voor mogelijke bredere decriminalisatie in de toekomst, zodra de effecten, dosering, goede praktijken en veiligheidswaarborgen zorgvuldig zijn overwogen en ingevoerd”, legde Gavin Newsom uit.

De heer Newsom sprak zijn veto uit over het wetsvoorstel dat zou hebben verboden dat etiketten en verpakkingen van cannabisproducten “aantrekkelijk voor kinderen” zouden zijn, omdat hij vond dat de term “aantrekkelijk voor kinderen” “te breed” was. Hij zei dat de staatswetten voor medicinale cannabis en cannabis voor volwassenen en de voorschriften van het Department of Cannabis Control (DCC) dit soort marketing al verboden.

PUBLICITE

“Door hele categorieën afbeeldingen te verbieden, zou dit wetsvoorstel veelvoorkomende ontwerpen omvatten,” zei Newsom in zijn vetoboodschap, “en ik ben er niet van overtuigd dat deze extra beperkingen kinderen op een zinvolle manier zullen beschermen, naast wat de bestaande wet vereist.”

De heer Newsom voegde eraan toe dat hij de DCC zou vragen “om de bestaande cannabisbescherming voor jongeren te versterken en uit te breiden”.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed