Connect with us

Een campagne voor het decriminaliseren van “paddo’s” in Californië

Gepubliceerd

on

Campagne voor decriminalisering van psychedelische paddenstoelen in Californië

Een campagne om hallucinogene paddenstoelen uit het strafrecht te halen heeft groen licht gekregen van de staatssecretaris van Californië om te beginnen met het verzamelen van handtekeningen voor een ballotinitiatief, wat in fine de burgers van de staat in staat zou stellen om voor het voorstel te stemmen (of niet).

PUBLICITE

Het initiatief zou artsen toestaan om paddo’s voor te schrijven en mensen om ze te kweken en te gebruiken voor medische, therapeutische, religieuze, spirituele en recreatieve doeleinden voor mensen van 21 jaar en ouder. Steden en provincies zouden lokale verboden of beperkingen kunnen opleggen aan paddenstoelenverkopers binnen hun jurisdictie.

Er zou geen bezitslimiet zijn en psilocybine producten die gebruikt worden voor medische of therapeutische doeleinden zouden niet belast worden. Op producten die voor recreatieve doeleinden worden verkocht zou de normale omzetbelasting van toepassing zijn.

Ook zouden mensen die beschuldigd worden van het gebruik van paddo’s per geval hun strafblad kunnen laten opschonen.

Ryan Munevar, directeur van de campagne voor decriminalisering in Californië, legt uit dat dit de derde keer is dat ze geprobeerd hebben om genoeg handtekeningen te verzamelen.

PUBLICITE

“De eerste paar keer dat we dit probeerden, hielp COVID ons niet echt,” zei hij. “In de allereerste ronde was het doel om 623.212 geldige handtekeningen te krijgen en midden in het verzamelen van handtekeningen kwam alles tot stilstand in de staat.”

Deze keer heeft hij er meer vertrouwen in. “Ik denk niet dat het nog een keer zal gebeuren,” zei Munevar. “We denken dat we een heel goede kans maken.”

De campagne moet bijna 547.000 handtekeningen verzamelen om op het stembiljet te komen. Munevar zei dat 3.200 vrijwilligers in elke provincie in de staat handtekeningen één voor één aan het verzamelen waren.

Als het initiatief succesvol is, zal het in 2025 van kracht worden. Californië sluit zich dan aan bij Oregon, de eerste Amerikaanse staat die psilocybine decriminaliseert en legaliseert in 2020, en Colorado, decriminaliseerde psilocybine en vier andere psychedelische stoffen door middel van een vorig jaar genomen initiatief.

PUBLICITE

Een wetgevende inspanning om het bezit van psilocybine, mescaline en andere psychedelische stoffen te decriminaliseren is ook aan de gang in Californië en wordt momenteel behandeld door een commissie van het parlement.

Een handvol Californische steden hebben al stappen ondernomen om psilocybine lokaal te decriminaliseren, waaronder Oakland in 2019 en Santa Cruz in 2020. Het staatsinitiatief zou verder gaan in het opzetten van een uitgebreid legaal en recreatief kader.

Het meest recente initiatief in Californië maakt deel uit van een golf van psychedelica-gerelateerde voorstellen voor wettelijke hervorming, die we de afgelopen jaren in het hele land hebben gezien, waaronder initiatieven of wetgevingsprojecten in Washington, Michigan, New York en New Jersey.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed