Connect with us

Candyflipping: Kan het mengen van LSD en MDMA therapeutische effecten hebben?

Gepubliceerd

on

Therapeutische effecten van LSD en MDMA

Kan het combineren van MDMA en LSD, een mengsel dat bekend staat als ‘candy flipping’, sommige van de effecten van LSD alleen verlichten? Een team van onderzoekers is op zoek gegaan naar de onderste steen boven om te bepalen of het combineren van deze twee stoffen therapeutische voordelen heeft.

PUBLICITE

Een onderzoek dat onlangs is gepubliceerd in het tijdschrift Nature, getiteld “Acute effects of MDMA and LSD co-administration in a double-blind placebo-controlled study in healthy participants“, onderzoekt de voordelen van het combineren van MDMA en LSD.

“Er is hernieuwde belangstelling voor het gebruik van lyserginezuurdiëthylamide (LSD) in psychiatrisch onderzoek en psychiatrische praktijk,” schrijven de onderzoekers.

“Hoewel de acute subjectieve effecten van LSD voornamelijk positief zijn, kunnen er ook negatieve subjectieve effecten optreden, waaronder angst. Het opwekken van over het algemeen positieve acute subjectieve effecten is gewenst in psychedelische ondersteunde therapie, omdat positieve acute ervaringen geassocieerd worden met grotere therapeutische voordelen op de lange termijn. 3,4-Methylenedioxymethamfetamine (MDMA) produceert duidelijke positieve subjectieve effecten en wordt recreatief gebruikt samen met LSD, onder de naam ‘candyflipping’.”

Een kleine groep van 24 deelnemers kreeg willekeurig vier verschillende combinaties van behandelingsmedicijnen: MDMA, LSD, MDMA en LSD gecombineerd, of een placebo. Deelnemers die een combinatie van LSD en MDMA kregen, rapporteerden een hoger niveau van welzijn, geluk en vertrouwen tijdens hun ervaring, vergeleken met degenen die alleen LSD namen. Het is belangrijk om op te merken dat de onderzoeksgrootte klein is.

PUBLICITE

“LSD en de LSD + MDMA combinatie produceerden vergelijkbare subjectieve effecten zonder significante verschillen,” schrijven de onderzoekers. “Gelijktijdige toediening van MDMA en LSD verlengde echter de psychedelische ervaring in vergelijking met LSD alleen. Over het geheel genomen waren de effecten van LSD en LSD + MDMA significant sterker en langer dan die van MDMA alleen. Er was geen significant verschil in piek-euforie tussen de stoffen alleen en de combinatie”.

Lucid News meldt dat de angst die sommige mensen ervaren bij de eerste inname van LSD verlicht kan worden door de effecten van MDMA. “De acute subjectieve effecten van lyserginezuurdiethylamide (LSD) zijn voornamelijk positief; er kunnen echter ook negatieve effecten optreden, zoals angst,” zei Isabelle Straunmann, PhD in klinisch onderzoek aan de UHB, die het onderzoek leidde.

“MDMA produceert duidelijke positieve subjectieve effecten en we stelden ons de hypothese dat het in combinatie met LSD een algeheel positievere ervaring kan opwekken dan LSD alleen”.

Straunmann voegt eraan toe dat LSD op zichzelf al een zeer krachtig hallucinogeen is en dat de onderzoekers geen statistisch significant verschil vonden tussen deze effecten en de effecten van een combinatie van LSD en MDMA.

PUBLICITE

Uitleg van Candy Flipping

Het idee om de twee stoffen te combineren is gebaseerd op anekdotische rapporten dat ze goed mengen. Volgens de eerste vermelding in het Urban Dictionary, houdt candy flipping in “het samen nemen van LSD (acid) en MDMA (ecstasy)”.

“De effecten van MDMA geven de gebruiker een zeer opgewekt gevoel, wat meestal resulteert in een positieve acid trip,” vervolgt Urban Dictionary. Omdat MDMA een vrij “betrouwbare” high teweegbrengt, wat acid niet doet (er kunnen slechte trips zijn), helpt de high van MDMA de acid trip te stabiliseren.

Medische eigenschappen beginnen met anekdotisch bewijs voordat ze in de geneeskunde worden bewezen door intercollegiaal getoetst onderzoek.

Maar levert het combineren van de twee drugs schadelijke interacties op? Schadebeperkingsexpert Adam Waugh vertelde Lucid News dat “de combinatie van MDMA en LSD over het algemeen wordt beschouwd als een combinatie met een laag risico, in die zin dat het niet waarschijnlijk is dat het schadelijk is voor iemands lichamelijke gezondheid”. Hij voegde er echter aan toe dat psychologisch gezien “MDMA de intensiteit van een trip enorm kan verhogen, wat voor sommige mensen kan leiden tot een onplezierige ervaring”.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed