Connect with us

In slechts een maand tijd zitten de eerste 3 Maltese Cannabis Clubs al vol

Gepubliceerd

on

Cannabisclubs in Malta
Volg ons op Facebook

Volgens een rapport van Rebecca Buttigieg, parlementair secretaris voor Hervorming, hebben zich in de eerste maand 750 mensen bij cannabisverenigingen op Malta aangesloten. Opmerkelijk is dat alle leden al ervaring hadden met cannabisgebruik, wat aangeeft dat de wet met succes gericht is op bestaande gebruikers in plaats van nieuwe gebruikers te creëren.

PUBLICITE

Rebecca Buttigieg legde uit dat het belangrijkste doel van de wetgeving was om een veiligere optie te bieden voor bestaande gebruikers en om de afhankelijkheid van de zwarte markt te verminderen.

“Deze wetgeving was een professionele aanpak van een trend die zich aan het ontwikkelen was,” zei ze. “Het was nooit de bedoeling om een nieuwe economische sector te creëren en de verenigingen hebben geen winstoogmerk. Maar het stelt mensen in staat om veilig en binnen de grenzen van de wet te consumeren.”

Reageren op zorgen en uitdagingen

Ondanks de positieve reactie op gereguleerd cannabisgebruik, is er bezorgdheid geuit over de toename van drugsgerelateerde noodgevallen, met name cannabisvergiftiging. Buttigieg erkende deze zorgen, maar schreef ze toe aan het gebruik van synthetische of besmette cannabis en wees erop dat gereguleerde verenigingen geteste en veiligere producten leveren. In antwoord op deze uitdagingen heeft de regering een voorlichtingscampagne aangekondigd om het verantwoord gebruik van cannabis te promoten en misinformatie te ontkrachten.

De Authority for the Responsible Use of Cannabis (ARUC) heeft toezicht gehouden op de implementatie van en het toezicht op het regelgevingskader. Leonid McKay, directeur-generaal van de CURA, benadrukte de succesvolle overgang van consumenten naar het wettelijke kader. Er zijn vergunningen afgegeven aan zeven verenigingen, waarvan er drie al operationeel zijn en legaal cannabis distribueren. Er zijn strenge regels voor lidmaatschap, kweek, distributie en reclame voor cannabisproducten om naleving en openbare veiligheid te garanderen.

PUBLICITE

Om lid te worden van een Cannabisclub in Malta, moeten personen inwoners van Malta zijn en is het voor toeristen verboden lid te worden van een club of cannabis te kopen. Leden moeten volwassenen zijn van 18 jaar of ouder, en het clublidmaatschap is strikt beperkt tot 250 personen per club om misbruik te voorkomen. Persoonlijke kweek is toegestaan tot vier planten voor persoonlijk gebruik, maar handel blijft een strafbaar feit. Cannabis kan alleen worden gekocht bij erkende verenigingen en roken in het openbaar of in het bijzijn van minderjarigen is ten strengste verboden.

Hoewel er handhavingsmaatregelen zijn om naleving van de regelgeving te garanderen, benadrukte Buttigieg het belang van persoonlijke verantwoordelijkheid bij het gebruik van cannabis. Ondanks de bezorgdheid over roken in openbare ruimten ziet de regering af van overmatige handhaving en geeft ze de voorkeur aan het bevorderen van bewustwording en individuele verantwoordelijkheid. Buttigieg waarschuwde ervoor om van het land geen politiestaat te maken en drong er bij de burgers op aan om verantwoordelijkheid te nemen voor hun daden.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed