Connect with us

Na talloze tegenslagen treedt de cannabisregulator van de staat New York af

Gepubliceerd

on

Cannabis in New York

De gouverneur van New York, Kathy Hochul, kondigde vrijdag een volledige revisie aan van de overheidsinstantie voor cannabisregelgeving, na de publicatie van een kritisch rapport over falend leiderschap, gebrek aan transparantie en slechte communicatie tijdens de lancering van de legale cannabismarkt in de staat.

PUBLICITE

De gouverneur onthulde ook een subsidieprogramma van $5 miljoen voor bepaalde vergunninghouders en een nieuwe taskforce om de illegale cannabiswinkels te bestrijden die nu de staat overspoelen.

De gouverneur bevestigde vrijdag dat ze de uitvoerend directeur van het Bureau voor Cannabisbeheer, Chris Alexander, had gevraagd ontslag te nemen aan het einde van zijn termijn in september. Deze beslissing werd genomen op dezelfde dag dat het Office of General Services een rapport publiceerde over de tekortkomingen van het bureau en de vele blunders die de afgelopen 3 jaar een smet hebben geworpen.

“We nemen noodzakelijke en langverwachte stappen om het cannabisprogramma van New York tot een succes te maken en te laten werken zoals beloofd,” zei Hochul tijdens een persconferentie. “Het moet de welvaart en kansen brengen waarvan we weten dat het die kan brengen, en dat op een eerlijke, effectieve en efficiënte manier.”

De gouverneur had eerder kritiek geuit op de lancering van de cannabisindustrie in de staat New York. Hij noemde het vaak vertraagde en door rechtszaken geteisterde proces dat voordelen opleverde en waarschijnlijk de illegale cannabismarkt van de staat uitbreidde een “ramp”.

PUBLICITE

Kapitalisme en herstelbetalingen

Het rapport dat ten grondslag ligt aan het ontslag van Chris Alexander legt een duidelijk verband tussen de problemen van de CMO en haar poging om een evenwicht te vinden tussen de sociale rechtvaardigheidsbepalingen van de legalisatiewet en de bredere licentiërings- en administratieve taken van het agentschap.

“Sinds de oprichting heeft de CMO gefunctioneerd als een missiegedreven beleidsstart-up, maar heeft moeite gehad om zichzelf om te vormen tot een volwassen regelgevende entiteit”, beschrijft het rapport.

Een van de voorstanders van de regulator, die spreekt in de City & State NY, stelt ondertussen dat de steun voor dit corrigerende beleid niet zo sterk is geweest als had gemoeten:

“Geen enkele cannabiswet in het land is zo doordacht of ambitieus als de wet van New York, geschreven door de briljante jonge advocaat Chris Alexander, wiens visie helaas niet wordt ondersteund door de middelen en de ervaring die nodig zijn om de doelen te bereiken van dit experiment in herstelbetalingen door kapitalisme, waarvan het succesvolle streven niet mag worden opgegeven.”

PUBLICITE

Cannabistelers die lang geworsteld hebben met het vinden van afzetmarkten voor hun producten, verwelkomden ondertussen de beslissing.

“Vandaag heeft de gouverneur stappen ondernomen die al lang hadden moeten gebeuren om de cannabismarkt in de staat te veranderen. Hoewel we deze inspanningen toejuichen, blijven we bezorgd dat cannabiskwekers zonder hulp van telers niet in staat zullen zijn om te profiteren van deze vooruitgang,” zei Joseph Calderone, voorzitter van de Cannabis Farmers Alliance. “We kijken ernaar uit om met de gouverneur samen te werken om zijn broodnodige hervormingen door te voeren.”

Het rapport wijst op andere problemen binnen het agentschap, waaronder het gebrek aan ervaring van het hogere personeel en de meervoudige wijzigingen in het vergunningsproces, waardoor ongeveer 90% van de aanvragen werd gecorrigeerd, met verdere vertragingen tot gevolg.

De aanbevelingen van het rapport omvatten het aannemen van meer personeel om de verwerking van vergunningen te versnellen, het stroomlijnen van de aanvraagprocedure en het houden van “luistersessies” om het publiek de kans te geven hun grieven over het vergunningsproces te uiten.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed