Connect with us

Chaos in New York nadat een rechter een deel van de legalisering van cannabis verwerpt

Gepubliceerd

on

Cannabiswetgeving in New York

De cannabisindustrie in New York verkeert in onzekerheid na een belangrijke gerechtelijke uitspraak die aanvankelijk een groot aantal regels voor cannabis voor volwassenen leek te vernietigen. De beslissing, die sindsdien is verduidelijkt, benadrukt de uitdagingen en complexiteit waarmee deze ontluikende sector wordt geconfronteerd, vooral in een staat waar de uitvoering van de legalisatie al chaotisch was.

PUBLICITE

Chaos en opheldering

De uitspraak van Kevin Bryant, rechter in het Albany Supreme Court, was het gevolg van een rechtszaak die was aangespannen door Leafly, die bepaalde advertentiebeperkingen van het Office of Cannabis Management (OCM) aanvocht. Volgens MJBizDaily, gaf Bryant in zijn beslissing aanleiding tot bezorgdheid over de grondwettelijkheid van de regels, waarbij hij een “volledig gebrek aan rechtvaardiging” noemde en vond dat ze “ongrondwettelijk vaag” waren.

De reikwijdte van de beslissing heeft voor veel verwarring gezorgd binnen de industrie. Aanvankelijke berichten suggereerden een volledige intrekking van de regelgeving voor cannabis voor volwassen gebruik in New York, wat een verkeerde interpretatie bleek te zijn. Zoals gemeld door ABC News, werd de uitspraak van de rechter later gewijzigd om te verduidelijken dat het specifiek gericht was op regels die gelden voor derde partij platforms zoals Leafly.

Reactie van de industrie: onzekerheid en veerkracht

De reactie van cannabisbedrijven en belanghebbenden was er een van grote onzekerheid. Damien Cornwell, van de Cannabis Association of New York, maakte zich zorgen over de mogelijke gevolgen voor de bestaande regelgeving. Ondanks de beroering verzekerden juridische experts dat bestaande bedrijven moeten blijven werken in afwachting van nieuwe ontwikkelingen, waarbij ze de situatie eerder omschreven als een tijdelijke verstoring dan als een complete omwenteling.

De juridische opschudding voegt zich bij de bredere uitdagingen waar de gereguleerde cannabismarkt in New York voor staat. Gouverneur Kathy Hochuls recente audit van de CMO analyseerde bredere zorgen over de efficiëntie van de industrie en het regelgevend toezicht. Staatssenator Jeremy Cooney bekritiseerde de tegenslag die het besluit veroorzaakte en benadrukte de noodzaak van een sterk en eerlijk wettelijk kader in het licht van de proliferatie van illegale cannabiswinkels.

PUBLICITE

Verwacht wordt dat de CMO in beroep zal gaan tegen het besluit, met als doel de stabiliteit van de regelgeving te herstellen en tegelijkertijd nieuwe, sterkere regels te ontwikkelen. Voor spelers in de sector onderstreept deze periode van onzekerheid de noodzaak om zich aan te passen en waakzaam te zijn. Zoals cannabisadvocaat Fatima Afia zei, zijn duidelijkheid en stabiliteit van het grootste belang voor aanvragers en licentiehouders die opereren in een veranderend regelgevend landschap.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed