Connect with us

Staat New York klaar om zelfkweek van cannabis te legaliseren

Gepubliceerd

on

Zelf cannabis kweken in New York
Volg ons op Facebook

Inwoners van de Amerikaanse staat New York zijn een stap dichter bij de mogelijkheid om hun eigen cannabis te kweken nadat de Cannabis Control Board (CCB) van de staat ontwerpregels voor huisteelt heeft goedgekeurd. De belofte van thuisteelt doemde al op sinds de staat de legalisering van cannabis voor volwassen gebruik in 2021 goedkeurde, maar het was wachten op een concreet kader dat werd gepubliceerd door regelgevende instanties voordat het werd geïmplementeerd.

PUBLICITE

Vandaag is een uitgebreid kader voor huisteelt goedgekeurd, dat in eerste instantie is ontwikkeld door het Office for Cannabis Management (OCM) en ter overweging is voorgelegd aan de CCB.

Dit betekent dat een 60 dagen durende openbare commentaarperiode zal worden gestart voordat de regels definitief worden gemaakt en in de hele staat worden geïmplementeerd.

Als de voorstellen worden aangenomen, mag iedereen boven de 21 jaar tot zes cannabisplanten kweken, waaronder drie volgroeide en drie onrijpe planten, die op een veilige locatie moeten staan en niet in het openbaar mogen worden gezien.

Individuen mogen slechts op één locatie kweken en mogen tot vijf pond (2,5 kilo) afgesneden en gedroogde bloemen van hun eigen planten bezitten.

PUBLICITE

Het Amerikaanse cannabiszaadbedrijf Symple Seeds zei aan Business of Cannabis: “Ik juich het besluit van New York om thuiskweek toe te staan toe, omdat het rekening houdt met het groeiende verlangen van consumenten naar autonomie en opwindende mogelijkheden biedt voor zowel New Yorkers als de legale cannabisindustrie.”

“De thuiscultuur biedt liefhebbers niet alleen een handson en educatieve ervaring, maar ondersteunt ook de principes van zelfvoorziening en verantwoorde cannabisconsumptie. Het geeft mensen een beter begrip van de plant, de verschillende variëteiten en het kweekproces.”

Niet iedereen is zo positief over het besluit. Velen suggereren dat het de groeiende problemen van de cannabisindustrieNew York heeft te maken met de illegale markt en die het runnen van legale bedrijven problematisch maken.

Meer dan 100 nieuwe vergunningen

In een poging om de lokale industrie te stimuleren, heeft de CCB de legale cannabismarkt aanzienlijk uitgebreid door vorige week 110 nieuwe licenties goed te keuren.

PUBLICITE

Hoewel velen hadden verwacht dat het CCB zo’n 400 retaillicenties zou uitgeven tijdens de eerste vergadering in januari, bleek uit een agenda die voorafgaand aan de annulering werd vrijgegeven dat in feite slechts drie retailers, samen met vijf telers, twee microbedrijven en drie verwerkers, licenties zouden krijgen.

Deze keer krijgen 38 detailhandelaren, 24 telers, 27 micro-ondernemingen, 12 verwerkers en negen distributeurs vergunningen.

13 van deze detailhandelaren zouden echter te dicht bij andere cannabiswinkels gevestigd zijn, wat betekent dat ze waarschijnlijk alleen “voorlopige licenties” zullen krijgen, waardoor ze 12 maanden de tijd hebben om een andere locatie te vinden.

De stap komt op een moment dat de regelgevende instanties van de staat onder toenemende druk staan om het licentieproces, dat gouverneur Kathy Hochul onlangs een ramp noemde, te versnellen.

Tot nu toe zijn er slechts 65 winkelvergunningen verleend, vergeleken met meer dan 4.300 aanvragen vorig jaar, naast ongeveer 7.000 aanvragen voor bedrijfsvergunningen.

Dit zijn de eerste licenties die zijn afgegeven buiten het CAURD sociale rechtvaardigheidsprogramma van de staat, dat ervoor moest zorgen dat degenen die het zwaarst getroffen waren door het cannabisverbod als eersten zouden profiteren van de legalisatie.

Tremaine Wright, voorzitter van de CCB, zei tijdens de vergadering van vrijdag: “Dit moment komt veel te laat. We verzekeren u dat dit nog maar het begin is. Het bureau heeft ijverig gewerkt om zoveel mogelijk aanvragen voor te bereiden en het bestuur zal tijdens toekomstige vergaderingen doorgaan met het goedkeuren van extra vergunningen.”

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Geef een reactie

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed