Connect with us

Washington compenseert mensen die zijn veroordeeld voor drugsgebruik

Gepubliceerd

on

Drugs in de staat Washington
Volg ons op Facebook

De staat Washington heeft officieel een online portaal gelanceerd waarmee mensen een vergoeding kunnen aanvragen voor juridische kosten voor mensen die vervolgd worden onder de drugscriminaliseringswetten die het Hooggerechtshof van de staat in 2021 ongrondwettelijk verklaarde.

PUBLICITE

De staatsadministratie van de rechtbanken (AOC) lanceerde zaterdag de Blake Refund Bureau website om het proces te vergemakkelijken in samenwerking met rechtbanken, provincie griffiers, openbare verdedigers, officieren van justitie, advocaten en andere belanghebbenden.

“Als je een strafblad hebt dat beïnvloed is door Blake, moet je eerst je Blake-gerelateerde veroordelingen laten schrappen en bepalen of je in aanmerking komt voor terugbetaling door de rechtbank(en) waar je veroordelingen plaatsvonden”, aldus het AOC. “Zodra je veroordelingen zijn uitgewist, kun je een aanvraag indienen voor terugbetaling van je Blake-gerelateerde wettelijke financiële verplichtingen.”

Het nieuwe terugbetalingsfonds werd opgericht na de belangrijke beslissing van het Hooggerechtshof in 2021 in de zaak Washington tegen Blake, waarin werd vastgesteld dat het strafrecht van de staat voor drugsbezit ongrondwettelijk was omdat het geen bewijs vereiste dat iemand het misdrijf “bewust” had gepleegd, waardoor een situatie ontstond waarin mensen gecriminaliseerd konden worden voor onvrijwillig drugsbezit.

De gouverneur heeft sindsdien een wetsvoorstel ondertekend dat door de wetgevende macht is aangenomen en dat het verbod opnieuw invoert, waarbij de taal van de wet wordt aangepast aan de grondwet en de straffen voor drugsbezit worden verlaagd ten opzichte van de vorige wet. cannabis is daar legaal sinds 2012.

PUBLICITE

Voor de ongeveer 350.000 mensen die vastzitten in het rechtssysteem onder de oude wet, zou er echter wat respijt aan de horizon kunnen zijn.

Onder de aangenomen wetgeving zal de staat Washington 47 miljoen dollar vrijmaken voor het doorlichten en verwijderen van honderdduizenden strafbladen voor drugsbezit en marihuanabezit. Nog eens $50 miljoen zal worden gebruikt om in aanmerking komende personen te vergoeden voor boetes en kosten die door de rechtbank zijn opgelegd.

Het AOC zal ook een bewustwordingscampagne lanceren om het publiek te informeren over het initiatief voor de vrijstelling van strafbladen.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed