Connect with us

6 jaar geleden opende Uruguay de verkoop van recreatieve cannabis

Gepubliceerd

on

Legale verkoop van cannabis in Uruguay

Uruguay, het eerste land ter wereld dat in 2013 cannabis legaliseerde voor volwassenen, opende vier jaar later, in 2017, de verkoop van cannabis. Ter gelegenheid van de zesde verjaardag van de start van de verkoop van cannabis voor volwassenen in Uruguay, publiceerde het Instituut voor Regulering en Controle van Cannabis (IRCCA), Uruguay’s regelgevende instantie voor cannabis, vorige week gegevens over de verkoop van cannabis in apotheken.

PUBLICITE

In tegenstelling tot de legalisering van cannabis in Canada of in de 23 Amerikaanse staten, heeft Uruguay gekozen voor een model waarbij consumenten cannabis kunnen kopen in apotheken, kunnen deelnemen aan een Cannabis Club of thuis kunnen kweken. De verkoop in apotheken wordt gesubsidieerd zodat cannabis niet meer dan $1,30 per gram kost, en wordt alleen verkocht na registratie in een database. Clubs daarentegen hebben tussen de 15 en 45 leden en produceren hun eigen cannabis.

Tussen 19 juli 2017 en 19 juli 2023 registreerden ongeveer 75.000 inwoners zich op de een of andere manier voor het cannabisprogramma van de overheid, waarvan 61.509 zich registreerden om legale cannabis te kopen, meestal via apotheken, en 10.486 via de ongeveer 300 clubs. In deze periode verkochten Uruguayaanse apotheken 10.693.210 gram cannabis, volgens het IRCCA. En 14.592 mensen staan geregistreerd als mensen die thuis cannabis kweken.

Op het gebied van productie zijn er momenteel slechts 3 bedrijven actief in Uruguay die cannabis mogen kweken en distribueren via de 37 apotheken die cannabis mogen verkopen aan geregistreerde burgers.

Een historische en beperkte legalisatie

Hoewel de aankondiging van de legalisatie op bezwaren stuitte, bijvoorbeeld van Rusland of de Verenigde Naties, die beweerden dat het een flagrante schending was van de Internationale Conventie over Verdovende Middelen, ging het kleine land onder leiding van president Jose “Pepe” Mujica door met zijn project.

PUBLICITE
Het Uruguayaanse model heeft natuurlijk een aantal nadelen, die hebben geleid tot het feit dat het aantal officiële consumenten op deze markt relatief laag is, niet in de laatste plaats omdat veel inwoners niet geregistreerd willen worden in databases van de overheid als cannabisconsumenten of cannabistelers, en dus doorgaan met het illegaal kweken of kopen van cannabis.

Een ander nadeel van het Uruguayaanse model voor de verkoop van cannabis in apotheken is de beperkte selectie van variëteiten op de legale markt, die slechts drie variëteiten omvat (waarvan er één zeer recent is toegevoegd) en één zal worden toegevoegd aan het einde van 2023…:

  • “Alpha”: sativa met 9% THC en 3% CBD
  • “Beta”: indica met 9% THC en 3% CBD
  • “Gamma“: hybride met 15% THC en tot 1% CBD
  • “Delta” (verschijnt binnenkort): met een hoog percentage CBD en een laag percentage THC

Deskundigen schatten daarom nu dat slechts de helft van alle cannabisconsumptie op de legale markt plaatsvindt en dat de belangrijkste leveranciers nu kleinschalige zelfproducenten zijn die zonder geregistreerd te zijn kweken en een beperkte, lokale kring van consumenten bevoorraden.

Volgens een rapport uit 2020 heeft de legalisatie echter niet geleid tot een stijging van het cannabisgebruik onder Uruguayaanse tieners.

De studie, gepubliceerd in het International Journal of Drug Policy, concludeerde dat er “geen bewijs was van een effect op cannabisgebruik of waargenomen risico op gebruik” onder jongeren in het land.

PUBLICITE

“Onze resultaten ondersteunen de stelling dat de regulerende aanpak van de Uruguayaanse staat ten aanzien van het aanbod van cannabis het effect van legalisatie op cannabisgebruik onder jongeren kan minimaliseren”, aldus de studie. “Tegelijkertijd vertegenwoordigt onze onderzoeksperiode een overgangsperiode: toegang via de apotheek, verreweg de populairste manier van toegang, was pas beschikbaar in de zomer van 2017. Verdere studies zullen belangrijk zijn om de effecten op langere termijn te beoordelen van het volledig geïmplementeerde legaliseringsregime op uitkomsten van middelengebruik.”

Het onderzoek, dat wordt aangeprezen als het “eerste empirische bewijs van de impact [van de wet] op cannabisgebruik en bijbehorende risico’s onder adolescenten”, ontdekte ook dat er “geen toename was in de perceptie van de beschikbaarheid van cannabis” onder studenten na de legalisatie.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed