Connect with us

Australische wetgevers houden een dag vol hoorzittingen over de legalisering van cannabis

Gepubliceerd

on

Parlementaire hoorzitting over recreatieve cannabis
Volg ons op Facebook

Vorige week hield de commissie juridische en constitutionele zaken van de Australische senaat haar eerste hoorzitting over de legalisering van cannabis voor volwassenen.

PUBLICITE

Wetgevers in Brisbane hoorden argumenten voor en tegen de Cannabis Legalisation Bill 2023 voorgesteld door de groene senator David Shoebridge. Cannabis Australia National Agency, een wettelijke instantie die verantwoordelijk is voor het registreren van cannabisvariëteiten en het reguleren van cannabisgerelateerde activiteiten, en zou Australiërs toestaan om thuis zes planten te kweken. Cannabis Cafés zouden ook worden toegestaan.

De Australië legaliseerde medicinale cannabis in 2016, en er is een soort lappendeken aan wetgeving ontstaan in de acht Australische staten met betrekking tot straffen voor niet-medisch gebruik.

Verschillende perspectieven op cannabislegalisering

Voorstanders van cannabislegalisatie stellen dat het verbod gefaald heeft om het gebruik in te perken en geleid heeft tot disproportionele handhaving, met een bijzondere impact op gemarginaliseerde gemeenschappen.

Greg Barns, voormalig voorzitter van de Australian Lawyers Alliance, benadrukte de noodzaak om verschillen in politieoptreden aan te pakken en wees op de inconsistentie van het criminaliseren van cannabis terwijl alcohol legaal blijft. Hij haalde internationale voorbeelden aan, zoals Canada en enkele Amerikaanse staten, waar legalisering positieve resultaten heeft opgeleverd en criminalisering heeft teruggedrongen.

PUBLICITE

Malini Sietaram, CEO van Ganjika Pty Ltd, presenteerde een zakelijk perspectief en benadrukte de uitdagingen waarmee ondernemers in de medicinale cannabisindustrie worden geconfronteerd als gevolg van wettelijke beperkingen. Sietaram benadrukte de noodzaak van een regelgevend kader dat innovatie en inclusie bevordert, in het bijzonder voor ondervertegenwoordigde groepen.

Er werd ook bezorgdheid geuit over de potentiële gezondheids- en sociale effecten van cannabislegalisering. De Australian Medical Association heeft haar bedenkingen geuit en zegt dat er onvoldoende bewijs is om recreatieve legalisatie te ondersteunen en wijst op het risico van zelfmedicatie zonder medisch toezicht. Daarnaast heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken operationele bezwaren geuit, waaronder grenscontrole en douanehandhaving.

De publieke opinie in Australië is verdeeld over de legalisatie van cannabis, en opiniepeilingen laten verschillende niveaus van steun zien. Hoewel er een groeiende acceptatie van cannabislegalisering lijkt te zijn, vooral onder jongeren, blijft er een sterke oppositie. 50% van de Australiërs is voor het legaliseren van thuisteelt, 31% is tegen en 19% weet het niet zeker. Decriminalisering geniet meer steun (54%).

Het lot van de Wet op de legalisering van cannabis 2023 blijft onzeker, omdat het geen brede politieke steun heeft en tegenstand ondervindt van de grote partijen, waaronder de regeringspartij en de Australian Medical Association.

PUBLICITE

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed